Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΤΥΑ 5ης ΓΕΝΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε η μοιρασιά μεταξύ των ομίλων

Ολοκληρώθηκε χτες ο διαγωνισμός για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης φάσματος με σκοπό την ανάπτυξη δικτύων κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G), με τους τρεις τηλεπικοινωνιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας - «Cosmote», «Vodafone» και «Wind» - να λαμβάνει ο καθένας το δικό του μερτικό από την «πίτα», από τη δημοπράτηση τμημάτων στις ζώνες των 3.400 - 3.800 MHz, 700 MHz, 2 και 26 GHz.

Οι όμιλοι θα καταβάλουν συνολικά 372.261.153 εκατ. ευρώ και έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα παραπάνω ποσά σε βάθος δεκαετίας. Το 25% του συνολικού τιμήματος θα ενισχύσει το νεοσυσταθέν ταμείο «Ηφαιστος», που θα χρηματοδοτήσει έργα των δικτύων 5G, ενώ το υπόλοιπο 75% θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή του κρατικού χρέους, σύμφωνα και με τις μνημονιακές προβλέψεις.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού έδωσε ξανά την ευκαιρία στην κυβέρνηση να «θριαμβολογήσει» περί του «ψηφιακού μετασχηματισμού», κρύβοντας ότι η αξιοποίηση των σύγχρονων δυνατοτήτων μετατρέπεται στα χέρια του κεφαλαίου και του αστικού κράτους σε «κατάρα» για το λαό, που πληρώνει τις «μετρητοίς», όσο και με την ένταση της εκμετάλλευσης και την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων αλλά και την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τις «στρατηγικές υποδομές».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org