Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Δολοφονική η πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη και στον κόσμο

Σε έξαρση είναι ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη. Η κατάσταση στη Γερμανία είναι πιο σοβαρή από ποτέ και ο αριθμός των θανάτων θα αυξηθεί κοντά στα Χριστούγεννα, προειδοποιεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), ενώ χτες σημειώθηκαν 952 θάνατοι, αριθμός ρεκόρ. Από χτες και μέχρι τουλάχιστον τις 10 Γενάρη τίθεται σε ισχύ καθολικό lockdown, μετά την αποτυχία του «μερικού lockdown» που εφαρμόστηκε στις 2 Νοέμβρη. Για δύο «πολύ σκληρούς» μήνες, Γενάρη και Φλεβάρη, προειδοποίησε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Παμπ και εστιατόρια στο Λονδίνο κλείνουν ξανά, για τρίτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ο Βρετανός υπουργός Υγείας μίλησε για «εκθετική εξάπλωση» της επιδημίας. Στη Βρετανία σχεδόν 140.000 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των «Pfizer» - «BioNTech».

Στην Ιταλία, σύμβουλος του υπουργείου Υγείας ζήτησε να αυστηροποιηθούν κατά πολύ οι περιορισμοί προκειμένου να αποφευχθεί «μια εθνική τραγωδία», αφού η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας (ISTAT) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων φέτος θα είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ιταλία κατέγραψε 846 θανάτους προχτές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 65.857, τον πέμπτο μεγαλύτερο παγκοσμίως.

Στις ΗΠΑ, όπου την Τρίτη καταγράφηκε νέο ρεκόρ σχεδόν 250.000 κρουσμάτων, άλλοι 2.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια μέρα και τα νοσοκομειακά κρεβάτια είναι σχεδόν γεμάτα, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την «Pfizer» για την αγορά τουλάχιστον 100 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου της, αναφέρει ρεπορτάζ των «New York Times». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση υπόσχεται να διατεθούν κατά προτεραιότητα στην «Pfizer» οι αναγκαίες πρώτες ύλες για την παραγωγή δεκάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων για Αμερικανούς πολίτες τους πρώτους μήνες του 2021.

Στο μεταξύ, η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία «FosunPharma» ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τουλάχιστον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου των «Pfizer» - «BioNTech» για να χορηγηθεί στην ηπειρωτική Κίνα του χρόνου, παρότι κινεζικές εταιρείες παράγουν δικά τους εμβόλια, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να χορηγούνται στη χώρα, χωρίς όμως ακόμα να έχουν λάβει την έγκριση των αρχών για ευρεία χρήση.

Η «FosunPharma» θα καταβάλει 250 εκατ. ευρώ προκαταβολικά για την παράδοση των πρώτων 50 εκατ. δόσεων. Οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν τα κέρδη από τις πωλήσεις του εμβολίου στην ηπειρωτική Κίνα, στο Μακάο και στο Χονγκ Κονγκ, με τα δύο τρίτα να πηγαίνουν στη «Fosun» και το ένα τρίτο στη γερμανική «BioNTech».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ