Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Η ΚΝΕ προβάλλει σήμερα «Το φως που καίει»

Στις 21.00 στο κανάλι της Οργάνωσης στο YouTube, με αφορμή τα 46 χρόνια από το θάνατο του Κώστα Βάρναλη

Σήμερα Τετάρτη συμπληρώνονται 46 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Κώστα Βάρναλη. Με αφορμή την επέτειο, η ΚΝΕ προβάλλει στο κανάλι της στο YouTube το έργο του «Το φως που καίει», με το οποίο ο «παππούς των λαϊκών αγώνων» - όπως εύστοχα τον αποκάλεσε ο Γ. Ρίτσος - γκρεμίζει συθέμελα την παλιά κοινωνία, ξεγυμνώνει την ψεύτικη ηθική της και αναδεικνύει τη γέννηση της καινούργιας κοινωνίας που είναι αναγκαίο και ρεαλιστικό να οικοδομηθεί. Η εξαιρετική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ θα προβληθεί στις 21.00.

Τα λόγια του Κ. Βάρναλη, του σπουδαίου αυτού δημιουργού, του ιδρυτή της επαναστατικής τέχνης στην Ελλάδα, παραμένουν επίκαιρα και διδακτικά μέχρι σήμερα... Γι' αυτό και η ΚΝΕ, μέσα και από τη θεατρική της παράσταση, επιδιώκει να συμβάλει να μάθουν οι νέες γενιές τον Κ. Βάρναλη, να τον ακούσουν, οι νέοι καλλιτέχνες να τον μελετήσουν, να εμπνευστούν. Οπως άλλωστε έλεγε και ο μεγάλος παιδαγωγός Δημήτρης Γληνός: «Ας δοθούνε πλατιά στους προλετάριους οι στίχοι του και οι στοχασμοί του, που πρέπει να γίνουν χτήμα τους. Να αστράφτουνε μέσα σε κάθε νου, να τους ξέρει κάθε στόμα»...

  • Παράλληλα, λίγο πριν από την αυγή του 2021, η ΚΝΕ ετοιμάζει μια ανασκόπηση της προηγούμενης δεκαετίας, σε ένα podcast με καλεσμένη την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους για την εκπομπή στο kne@kne.gr.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ