Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19 ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Πάνω από 69 εκατ. κρούσματα και 1,577 εκατ. θάνατοι

Από τους εμβολιασμούς στη Βρετανία που ξεκίνησαν την Τρίτη για υγειονομικό προσωπικό και ηλικιωμένους άνω των 80

Copyright 2020 The Associated

Από τους εμβολιασμούς στη Βρετανία που ξεκίνησαν την Τρίτη για υγειονομικό προσωπικό και ηλικιωμένους άνω των 80
Ξεπέρασαν τα 69 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τα 1,577 εκατ. οι επίσημα καταγεγραμμένοι θάνατοι σε όλο τον κόσμο, καθώς εξαπλώνεται η πανδημία του SARS-CoV-2.

Ενδεικτικά για τους ρυθμούς εξάπλωσης είναι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) την Τετάρτη, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 546.703 σε ένα 24ωρο, ενώ πάνω από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια μέρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων διαγνώστηκε στην Αμερική και την Ευρώπη.

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης παραμένουν σταθερά οι ΗΠΑ, με περίπου 15,8 εκατ. κρούσματα και πάνω από 296.000 νεκρούς. Κατά μέσο όρο οι ΗΠΑ κατέγραψαν 2.259 ημερήσιους θανάτους και 205.661 νέες μολύνσεις την περασμένη βδομάδα, αριθμούς που οι αξιωματούχοι Υγείας προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να ανέβουν τις επόμενες βδομάδες, ως συνέπεια των εορτών. Την Τετάρτη καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ, με 3.250 νεκρούς σε ένα 24ωρο. Οι ΜΕΘ σε εκατοντάδες νοσοκομεία σε αστικά κέντρα και αγροτικές περιοχές είναι γεμάτες ή στα όρια της πληρότητας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πάνω από 106.000 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε εθνικό επίπεδο, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας και αυξημένος κατά περίπου 18% τις προηγούμενες δυο βδομάδες.

Στην Ινδία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 9,7 εκατ. και οι θάνατοι προσεγγίζουν τις 142.000, ενώ στη Βραζιλία οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 6,7 εκατ. και 179.000.

Στη Ρωσία καταγράφηκαν σχεδόν 28.000 κρούσματα σε μια μέρα (πάνω από 2,5 εκατ. συνολικά) και πάνω από 45.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, στην Ιαπωνία καταγράφονται καθημερινά ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπάει τη χώρα. Πάνω από 555 άτομα νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα, από τους υψηλότερους αριθμούς από την έναρξη της πανδημίας, και είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων του συστήματος Υγείας ότι κλήθηκαν στρατιωτικές νοσοκόμες για να βοηθήσουν στη νοσηλεία!

Τα προκαταρκτικά δεδομένα που ελήφθησαν στις δοκιμές του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητά του ανέρχεται στο 69,3% μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης και πάνω από 96% μετά τη δεύτερη.

Η Τουρκία ξεκινά τοξικολογικές δοκιμές για το ρωσικό εμβόλιο προκειμένου να αρχίσουν οι προμήθειες στη χώρα, αν αποδειχθεί ασφαλές, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας. Το εμβόλιο θα διατεθεί επίσης σε Ινδία, Βραζιλία, Κίνα, Νότια Κορέα και αλλού, ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων (RDIF).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ