Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγχαρητήρια επιστολή για το αποτέλεσμα του ΚΚ Βενεζουέλας στις βουλευτικές εκλογές

Σε συγχαρητήρια επιστολή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα του ΚΚ Βενεζουέλας στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκέμβρη αναφέρει:

«Αγαπητοί σύντροφοι, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σάς εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του και σας συγχαίρει για το σημαντικό αποτέλεσμα των 168.743 ψήφων (2,7%) που επιτύχατε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (ΚΚΒ), μαζί με τις οργανώσεις που συγκροτούν τη Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική, έδωσε μια πολύ σκληρή πολιτική μάχη στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και της καπιταλιστικής κρίσης, έχοντας επιπρόσθετα να αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό από τα αστικά ΜΜΕ και την προσπάθεια των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων να αποκρύψουν την υποψηφιότητά του.

Σε αυτό το πλαίσιο αποτελεί σημαντικό γεγονός πως εκλέχτηκε κομμουνιστής βουλευτής, που θα μπορέσει να αναδείξει ακόμα πιο πλατιά, και μέσα στην Εθνοσυνέλευση, τη φωνή του ΚΚΒ, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και τους αγώνες τους.

Οι βουλευτικές εκλογές έδωσαν αφορμή για νέες επιθέσεις στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ, τους συμμάχους τους και τα διάφορα ιμπεριαλιστικά επιτελεία. Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση των ΗΠΑ να μιλά για εκλογές - "φάρσα" μετά από όσα παρακολούθησε όλος ο πλανήτης πριν από λίγες βδομάδες. Στην ίδια άθλια γραμμή της στήριξης του χρεοκοπημένου πραξικοπηματία Γκουαϊδό και των αντιδραστικών δυνάμεων στη Βενεζουέλα συντάχθηκε και η ιμπεριαλιστική ΕΕ. Είναι δεδομένο πως το επόμενο διάστημα οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις θα κλιμακωθούν και με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ καταδικάζει για μία ακόμη φορά τις επιθέσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Λατινική Αμερική. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας που είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις στη χώρα του.

Εκφράζουμε ιδιαίτερα την αλληλεγγύη μας στο ΚΚΒ και θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα τις κοινές πρωτοβουλίες σε διμερές, πολυμερές και διεθνές επίπεδο.

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ