Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση για το λαό του νησιού η νέα δομή - φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες

Τη νέα πρόκληση κυβέρνησης και ΕΕ απέναντι στο λαό της Λέσβου αναδεικνύει η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για τη δημιουργία νέας δομής - φυλακής προσφύγων και μεταναστών. Η Οργάνωση σημειώνει ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που συντηρούν και μεγεθύνουν τις προσφυγικές ροές, αλλά και επιμένει να βάζει πλάτη στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, εγκλωβίζοντας στο νησί μας πρόσφυγες και μετανάστες, εμποδίζοντάς τους να προωθηθούν στις χώρες που επιθυμούν και συντηρώντας και αυξάνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εξέλιξη του κοινωνικού αυτού φαινομένου».

Θυμίζει ότι ο λαός του νησιού έχει διατρανώσει την αντίθεσή του στη νέα δομή με έναν μεγαλειώδη αγώνα, κάτι που δίνει απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις Μηταράκη ότι τάχα η κυβέρνηση και η ΕΕ συμπορεύονται με την «τοπική κοινωνία».

Η Οργάνωση του Κόμματος αναδεικνύει ότι «κυβέρνηση, ΕΕ και κάποιοι παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης - λαγοί τους, που "σπρώχνουν" προς τη λύση του νέου κέντρου, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο - λαό. Που είναι σε θέση, ακόμα μία φορά, να τους χαλάσει τα σχέδια».

Και καλεί το λαό να εναντιωθεί στη νέα προσπάθεια δημιουργίας μόνιμου κέντρου προσφύγων και μεταναστών στο νησί και να είναι σε ετοιμότητα μέσα από τους μαζικούς φορείς, με παλλεσβιακό συντονισμό να αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη.

«Να απαιτήσουν να σταματήσει η Λέσβος να αποτελεί το νησί των εγκλωβισμένων της ΕΕ. Να κλείσει το αίσχος στο Μαυροβούνι και να μη δημιουργηθεί νέο ΚΥΤ. Ολοι οι πρόσφυγες και μετανάστες να προωθηθούν στην ελληνική ενδοχώρα και από εκεί, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες όπου επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

Οι επιτροπές ασύλου να μεταφερθούν στην Τουρκία, ώστε να σταματήσουν οι ροές προς την Ελλάδα, εκτός φυσικά αυτών που θα έχει εγκριθεί η αίτησή τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ