Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Παρατείνονται έως τις 14 Δεκέμβρη τα περιοριστικά μέτρα

Εως τις 14 Δεκέμβρη παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι από τις 7 του μήνα θα λειτουργήσουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, τα οποία θα πωλούνται και από τα σούπερ μάρκετ. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τα ωράρια λειτουργίας θα γίνουν σήμερα Παρασκευή.

Η παράταση έρχεται καθώς, όπως λένε στην κυβέρνηση, υπάρχει μεν σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν, και για αυτό απομακρύνεται χρονικά το σταδιακό «άνοιγμα» της αγοράς.

Επίσης, απαντώντας σε κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί όλα τα πραγματικά στοιχεία για τα θύματα και την εξάπλωση της πανδημίας, πέταξε ξανά την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας αυθαίρετα ότι «το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Επέμεινε ότι δόθηκαν από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες «καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας» και ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να έχει και να παρέχει πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα».

Τέλος, για το το εμβόλιο επανέλαβε ότι αναμένεται έως τις αρχές Γενάρη και πως εντός του 2021 θα αρχίσει ο εμβολιασμός πρώτα στους υγειονομικούς, έπειτα στις ευπαθείς ομάδες - δηλαδή όσοι είναι άνω των 65 ετών ή έχουν υποκείμενο νόσημα - και στη συνέχεια για όλο τον πληθυσμό.

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εμβολιάζονται περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι τον μήνα και πως τα ραντεβού για εμβολιασμό θα κλείνονται με sms, τηλεφωνικά και διαδικτυακά. Για το αν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός απάντησε ότι «δεν εξετάζουμε το θέμα της υποχρεωτικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ