Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Παραστάσεις διαμαρτυρίας για το σύνολο των προβλημάτων της Εκπαίδευσης

Από τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη
Από τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη
Παρεμβάσεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες εκπαιδευτικοί, με αιχμή τα προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ζητώντας συνάντηση με την υπουργό Παιδείας. «Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά μεγαλύτερο ενδιαφέρον έδειξε η αστυνομία, η οποία έσπευσε να επικοινωνήσει με το ΔΣ για να μάθει ποιος είναι ο υπεύθυνος της συγκέντρωσης και πόσοι θα παραστούν στο ΥΠΑΙΘ, παρά η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας, οι οποίες αρνήθηκαν να δεχθούν συνάντηση με την Ομοσπονδία», σημειώνει χαρακτηριστικά σε δελτίο Τύπου η ΟΛΜΕ, η οποία αναφέρεται στα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση, στα χιλιάδες κενά, στην απουσία μέτρων για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και επαρκών μέτρων προστασίας στα Ειδικά Σχολεία.

Επίσης στην Αττική, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης από αντιπροσωπείες των ΔΣ έξι ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου. Εθεσαν στον περιφερειακό διευθυντή τα παραπάνω ζητήματα, μεταφέροντας και παράπονα γονιών και μαθητών για μια σειρά από ζητήματα ισότιμης συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση, ωστόσο δεν έλαβαν καμία δέσμευση.

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν αντιπροσωπείες των ΔΣ των πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντησή τους με τον περιφερειακό διευθυντή, ανέδειξαν τα πολλά προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και απαίτησαν μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων με μείωση των μαθητών ανά τμήμα, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού (εκπαιδευτικού, καθαριότητας κ.λπ.), τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία, επαναλαμβανόμενα τεστ.

Σε ό,τι αφορά τα Ειδικά Σχολεία που συνεχίζουν να λειτουργούν (όλα τους έχουν κλείσει τουλάχιστον μια φορά το καθένα λόγω κρουσμάτων), απαίτησαν να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τα οποία μεταφέρονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς τήρηση των μέτρων προστασίας.

Επίσης ανέδειξαν τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία και ειδικά σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα (Χημεία, Μαθηματικά κ.ά.). Οπως αναφέρθηκε, μόνο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη δεν καλύπτονται περισσότερες από 1.300 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα. Προκειμένου να μην προσληφθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί, οι Διευθύνσεις Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνουν τους εκπαιδευτικούς από τα Γυμνάσια για να καλύψουν κενά στα Λύκεια και δημιουργούν κενά στα Γυμνάσια, ή υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν υπερωρίες.

Τέλος, δήλωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση που κατέθεσε το υπουργείο και βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες των νέων για αναβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση και πτυχίο με αντίκρισμα. Απαίτησαν ουσιαστική αναβάθμιση της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, σύγχρονα και επαρκή εργαστήρια για όλες τις δομές της ΕΕΚ, έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων, για να μπορούν οι σπουδαστές να σπουδάζουν στις ειδικότητες που επιθυμούν, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κατά τη διάρκεια της μαθητείας/πρακτικής άσκησης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ