Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στους πέντε οι νεκροί στην Τρίερ

Ανάμεσά τους και μέλη ελληνικής οικογένειας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τα μέλη μιας οικογένειας Ελλήνων της Γερμανίας, άφησε πίσω του ο οδηγός του αυτοκινήτου που οδηγούσε την Τρίτη το απόγευμα σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ.

Από την ελληνική οικογένεια νεκρός είναι ο 45χρονος οδοντίατρος Γ. Κ. και το μόλις 9 βδομάδων κοριτσάκι του, ενώ η σύζυγός του και το άλλο τους παιδί, 17 μηνών, νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Νεκρές είναι άλλες τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών.

Ο οδηγός, Γερμανός, 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Επί τέσσερα λεπτά έκανε ζικ - ζακ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου. Οπως ανέφερε ο δήμαρχος της Τρίερ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Θα ζητηθεί η κράτηση του δράστη σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την οδύνη του για το συμβάν στην Τρίερ και αναφέρει ότι το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε επαφή με τις γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ