Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Φιλολογία» για το πότε θα αρθεί το lockdown, αλλά τσιμουδιά για τα αναγκαία μέτρα

Eurokinissi

Να μετατοπίσει τη συζήτηση στο χρόνο και όχι τον τρόπο που θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων επιχειρεί η κυβέρνηση.

Την ώρα που κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του λαού δεν έχει παρθεί σε σχολεία, ΜΜΜ, χώρους δουλείας, αλλά ούτε ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση καλλιεργεί αναμονή για άρση του lockdown, «σβήνει και γράφει ημερομηνίες», ενώ στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σεναριολογία για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ενδεχομένως την Παρασκευή.

Το γαϊτανάκι αυτό συνεχίστηκε και χτες με σεναριολογία, δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, μπόλικες συστάσεις για «λίγη υπομονή» ακόμη, που πηγαίνουν χέρι χέρι με την καλλιέργεια προσδοκιών ότι το επερχόμενο εμβόλιο θα εξαφανίσει ως διά μαγείας την πανδημία και άρα δεν υπάρχει η ανάγκη άλλων μέτρων.

Χτες στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, που μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», δήλωσε ότι η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, αλλά δεν μίλησε για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Θυμίζουμε άλλωστε πως ο Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας ανακίνησε το θέμα αναφέροντας πως «η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη. Εχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα, και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα. Αυτά καθορίζουν την πολιτική μας. Το πιο σημαντικό δεδομένο το οποίο πρέπει να αξιολογούμε σε αυτήν τη συγκυρία είναι οι δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας», το οποίο βέβαια αρνούνται έως και σήμερα να ενισχύσουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ