Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στο Ηράκλειο

Σοβαρά τραυματίστηκε εργαζόμενος σε εργολαβικό συνεργείο, που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του ΟΤΕ, σε εργατικό «ατύχημα» στην περιοχή της Θερίσσου στο Ηράκλειο Κρήτης, την περασμένη Δευτέρα. Ο 25χρονος εργάτης κατά τη διάρκεια εργασιών επέκτασης του δικτύου του ΟΤΕ χρειάστηκε να μπει σε ακάλυπτη οικοδομή, πάτησε σε λαμαρίνα η οποία υποχώρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό και να τραυματιστεί από σιδερόβεργες.

Για τον απεγκλωβισμό του έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, ενώ ο εργαζόμενος διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει υποστεί βλάβες σε ζωτικά του όργανα.

Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και μέλος της Μεικτής Επιτροπής για τα εργατικά ατυχήματα, Γιάννης Γωνιανάκης, υπογραμμίζοντας τις ελλείψεις όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας και τις συνθήκες εντατικοποίησης που αυξάνουν τους κινδύνους για τους εργαζόμενους.

Κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού έξω από ΧΥΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Μια μέρα πριν, το πρωί της Κυριακής, εργαζόμενος του δήμου Θεσσαλονίκης κινδύνεψε να τραυματιστεί σοβαρά έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, στο χώρο όπου εδώ και χρόνια ο δήμος εναποθέτει παράνομα τα πρες κοντέινερ στα οποία μεταφέρονται τα σκουπίδια από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Ο συρόμενος διπλός τράκτορας δίπλωσε, όμως ο εργαζόμενος πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα. Στο ίδιο σημείο, το καλοκαίρι του 2017, σε παρόμοια περίπτωση, ο οδηγός του τράκτορα εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα δύο πρες κοντέινερ και λίγες μέρες μετά υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι το σημείο όπου γίνεται η εναπόθεση των κοντέινερ είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο, με μεγάλη κλίση, ανώμαλο και χωμάτινο έδαφος, χωρίς φώτα κ.ά. Η δημοτική αρχή, όπως και οι προκάτοχοί της, γνωρίζει ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η πρακτική, ωστόσο τη συνεχίζει με τη δικαιολογία ότι έτσι «βγαίνει γρήγορα η δουλειά».

Την ίδια ώρα, οι τράκτορες, τα απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, παρά τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες για τη συντήρησή τους.

Ο Σύλλογος απαιτεί μεταξύ άλλων: Να σταματήσει η εναπόθεση των κοντέινερ έξω από τον ΧΥΤΑ. Τα κοντέινερ να αδειάζουν απευθείας στον ΧΥΤΑ. Το μηχανουργείο του δήμου να προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα υλικά για να συντηρηθούν όλα τα οχήματα. Οι οδηγοί των τρακτόρων να τοποθετηθούν στο τμήμα του ΣΜΑ, για καλύτερη οργάνωση και έλεγχο της δουλειάς. Να γίνουν παρέμβαση και έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρίτο εργατικό ατύχημα μέσα σε έναν μήνα στον δήμο Φιλιατών(2023-09-01 00:00:00.0)
Πυρκαγιά στον «ΧΥΤΥ» της Παλωστής(2021-09-21 00:00:00.0)
Ενας ακόμα τραυματίας εργαζόμενος στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου(2019-10-08 00:00:00.0)
Πληρώνουν με βαρύ φόρο αίματος την εντεινόμενη αντεργατική πολιτική(2019-01-10 00:00:00.0)
Ραδιενεργά απόβλητα στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας(2017-01-31 00:00:00.0)
Απέκλεισαν τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης(2009-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ