Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Διώκονται γιατί αγωνίστηκαν

Την απαίτησή τους «να σταματήσει τώρα η ποινικοποίηση των αγώνων» βροντοφώναξαν χτες στην Κόρινθο μαθητές, καθηγητές και άλλοι φορείς της πόλης που έσπευσαν από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο για να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους μαθητές. Η προγραμματισμένη δίκη των 45 μαθητών (μέλη 15μελών) τριών σχολείων της πόλης, τελικά αναβλήθηκε. Η δίωξη των νόμιμα εκλεγμένων εκπροσώπων των μαθητών, που είχε την αμέριστη συμπαράσταση των τριών διευθυντών των σχολείων αυτών - χτες το βράδυ συνεδρίαζε για το θέμα αυτό η τοπική ΕΛΜΕ - γίνεται γιατί είχαν το... «θράσος» να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της κυβέρνησης. Οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Λουτρακίου, δηλώνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συμμαθητές τους προχώρησαν σε αποχές από τα μαθήματά τους προχτές και χτες, ημέρα που εκδικαζόταν η υπόθεση. Παράλληλα, δεκάδες μαθητές από τα σχολεία της Κορίνθου έσπευσαν από το πρωί στα δικαστήρια για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη δίωξη αυτή.

Ενδεικτικό της επίθεσης που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι υπηρέτες της έχουν εξαπολύσει στην περιοχή της Κορίνθου, είναι ότι στις 25 Γενάρη καλείται σε δίκη το 15μελές του 1ου Γυμνασίου της περιόδου 1998, ενώ αναμένονται κι άλλες δίκες τις επόμενους μήνες.

Επίσης, στις 18 Γενάρη 2002 στο εδώλιο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ανηλίκων, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της περιόδου 1999 - 2000, θα «καθίσει» το 15μελές του 5ου Γυμνασίου Εξαρχείων.

Την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων κατήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου και οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΟΛΜΕ που κατήγγειλαν τη στάση των υπουργών Παιδείας και Δικαιοσύνης που ανέχονται να σέρνονται μαθητές στα δικαστήρια, ζητώντας επίσης, την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο αριθμός εκείνων που ήδη κάθισαν ή αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο για τους αγώνες τους ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, υπολογίζονται από την ΟΛΜΕ σε 1.000 περίπου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ