Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακιστέος ο 27χρονος

Προφυλακιστέο έκριναν ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά την απολογία του χτες, τον 27χρονο με καταγωγή από τη Συρία, που κατηγορείται για δύο κακουργήματα τα οποία αφορούν τρομοκρατικές πράξεις του «Ισλαμικού Κράτους» εκτός Ελλάδας. Κατά την απολογία του αρνήθηκε ότι ήταν μαχητής της τζιχαντιστικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι η φερόμενη αρχική του ομολογία στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του, την περασμένη βδομάδα, ήταν προϊόν βασανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο 27χρονος, που προσήχθη την περασμένη Τετάρτη μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε, φαίνεται να ομολόγησε πως ήταν ενταγμένος στον ISIS. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, μάλιστα, είχε παραδεχτεί πως είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» το 2014. Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει, αποχώρησε το 2018 και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους μέσω Τουρκίας.

Πάντως, χτες, ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται να διαφοροποιήθηκε, απορρίπτοντας το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται και αφορούν «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ