Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΑΤ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Παραστάσεις διαμαρτυρίας σήμερα σε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σήμερα Τρίτη, στις 11 π.μ. και στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία στις 12 μ., οργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Στυλίδας - Εχιναίων και Πελασγίας, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.

Οι δύο Αγροτικοί Σύλλογοι, που συσπειρώνονται στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αποκλεισμό των καλλιεργητών βρώσιμης επιτραπέζιας ελιάς Αμφίσσης ακόμη και από την πενιχρή αποζημίωση των 30 ευρώ ανά στρέμμα, κάνουν λόγο για αξιοποίηση του κορονοϊού για ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου και επισημαίνουν ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους και απροστάτευτους τους μικρομεσαίους αγρότες και τους εργαζόμενους και τους επιτίθεται με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια.

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα για τις χαμηλές τιμές, "τιμές αίσχους", για ελιές και λάδι, οδηγώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας σε μεγάλη μείωση του ήδη πενιχρού τους εισοδήματος», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο Αγροτικοί Σύλλογοι και σημειώνουν ότι με τη σημερινή κινητοποίηση διεκδικούν:

  • Αποζημιώσεις για το χαμένο εισόδημα από τις χαμηλές τιμές ελιάς - λαδιού. Αποζημιώσεις για όλους τους ελαιοπαραγωγούς και όχι μόνο για τους κατά «κύριο επάγγελμα αγρότες».
  • Ως αναπλήρωση στο χαμένο εισόδημα με τονάζ ανά παραγωγό μέχρι 100 τόνους βρώσιμης ελιάς: Για τα 200 τεμάχια στην πράσινη ελιά Αμφίσσης 0,50 ευρώ/κιλό, για τα 200 τεμάχια στη μαύρη ελιά Αμφίσσης 0,80 ευρώ/κιλό, για το λάδι οξύτητας 0,1-1 βαθμό 1,30 ευρώ/κιλό και για τονάζ ανά παραγωγό άνω των 100 τόνων βρώσιμης ελιάς κλιμακωτή μείωση της αποζημίωσης.
  • Οι αδιάθετες ποσότητες ελιάς και λαδιού της περσινής σοδειάς να μην επιβαρύνουν το φορολογητέο εισόδημα έτους 2020 και 2021.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ