Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοφανής εισαγγελική έρευνα για τις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου

Κατόπιν καταγγελίας γνωστού ακροδεξιού στοιχείου, η κρατική Ασφάλεια στρέφεται ενάντια στον Δ. Κουτσούμπα και τους πολιτικούς αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και του «ΜεΡΑ25»

Σε μια πρωτοφανή κίνηση στοχοποίησης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στρέφεται η Εισαγγελία, μετά τις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σαν να μην έφταναν οι ορδές των αστυνομικών που χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας έπεφταν πάνω σε διαδηλωτές, χτυπώντας με πρωτοφανή μανία μια υποδειγματικά οργανωμένη κινητοποίηση, σαν να μην έφταναν οι προπηλακισμοί που δέχτηκαν βουλευτές του ΚΚΕ και ο ίδιος ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος από αστυνομικούς, η κυβέρνηση κλιμακώνει ακόμα περισσότερο το όργιο αυταρχισμού.

Χτες, ανακοινώθηκε ότι στο στόχαστρο προκαταρκτικής έρευνας που θα διενεργηθεί από την κρατική Ασφάλεια (!) βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις, καθώς παραβρέθηκε ως επικεφαλής του Κόμματος τόσο στην πρωινή κατάθεση στεφάνων στο ΕΑΤ - ΕΣΑ και στη συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ όσο και το μεσημέρι στη συγκέντρωση στα Προπύλαια. Θυμίζουμε ότι η μεσημεριανή συγκέντρωση χτυπήθηκε άγρια και απρόκλητα από τις δυνάμεις καταστολής, που επιστράτευσαν τόνους χημικών σε βάρος διαδηλωτών, πραγματοποίησαν δεκάδες προσαγωγές, έκαναν ρίψεις νερού από τα οχήματα «Αίαντας» και δημιούργησαν μια αποπνικτική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

Η παραπάνω έρευνα διενεργείται την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει η παραμικρή εισαγγελική ευαισθητοποίηση για τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτών την ίδια μέρα στην Αθήνα και συνολικά για το όργιο καταστολής, όπως η ρίψη χημικών στο κέντρο της πόλης σε συνθήκες πανδημίας, τη στιγμή που διαδήλωναν, κυκλοφορούσαν και εργάζονταν εκεί χιλιάδες άνθρωποι. Γεγονός που αποκαλύπτει ξεκάθαρα ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης και των εισαγγελικών αρχών, μαζί βέβαια και με το γεγονός ότι η Εισαγγελία δεν ασχολείται με τους προπηλακισμούς που δέχτηκαν βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι και στις κάμερες.

Εκτός από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, η έρευνα περιλαμβάνει τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, για τις συμβολικές κινήσεις των κομμάτων τους τη μέρα του Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο της απαράδεκτης έρευνας, η οποία στρέφεται ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, θα εξεταστεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή!

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εντολή για τη διενέργειά της δόθηκε κατόπιν καταγγελίας που έκανε στην Εισαγγελία ο ακροδεξιός και γνωστός αντικομμουνιστής, πρώην στέλεχος της ΝΔ Φαήλος Κρανιδιώτης. Μάλιστα, λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα, η δικογραφία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ