Τρίτη 24 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Φήμες για ταξίδι του Νετανιάχου

TEΛ ΑΒΙΒ - ΡΙΑΝΤ.--

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ διέψευσε τις πληροφορίες για τη «μυστική» μετάβαση και συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Κυριακή στη Σαουδική Αραβία, όπου φέρεται πως συζήτησε για την πιθανή ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων με το Ιράν μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τον Σαουδάραβα υπουργό Αμυνας και διάδοχο στο θρόνο, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και η ισραηλινή εφημερίδα «Χαάρετζ» μετέδιδαν πληροφορίες για τη συνάντηση Πομπέο - Νετανιάχου - Σαλμάν, ενώ Σαουδάραβες και Ισραηλινοί αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο «Ρόιτερς» επιβεβαίωναν την τριμερή συνάντηση χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, πάντως, ολοκλήρωσε χτες στη Σαουδική Αραβία τη 10ήμερη περιοδεία του σε επτά χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, διαβεβαιώνοντας πως τα καθήκοντά του θα τα διεκπεραιώσει μέχρι την τελευταία μέρα. Μιλώντας στο σαουδαραβικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια», ο Πομπέο είπε πως «κάθε ώρα και λεπτό» υπερασπίζεται τον αμερικανικό λαό και τα εθνικά συμφέροντα. Επιβεβαίωσε ότι είχε διαβουλεύσεις με επίκεντρο το Ιράν, χαρακτηρίζοντάς το «κεντρική απειλή εντός της περιοχής» της Μέσης Ανατολής. Επανέλαβε πως θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα η εκστρατεία μέγιστης πίεσης έναντι του Ιράν και συμμάχων του όπως η λιβανέζικη οργάνωση «Χεζμπολάχ» και σιιτικές πολιτοφυλακές σε Ιράκ και Συρία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ