Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο Παρασκευή θα δικαστούν οι έξι συλληφθέντες

Να αφεθούν ελεύθεροι απαιτεί η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Αύριο, Παρασκευή, θα δικαστούν οι έξι συλληφθέντες από την κινητοποίηση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Χτες, οδηγήθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών και κατά περίπτωση για διέγερση σε ανυπακοή, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Η πράξη της διέγερσης σε ανυπακοή καταλογίζεται στον φερόμενο ως διοργανωτή της κινητοποίησης, στον οποίο επιπλέον επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής, που σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και απαιτεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να μην επιβληθούν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η κυβέρνηση είπε ότι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού, την ίδια ώρα όμως είχε συνωστισμένους εκατοντάδες αστυνομικούς γύρω από το ΑΠΘ και το αμερικάνικο προξενείο. Περικύκλωσε τους διαδηλωτές στη μεσημεριανή διαδήλωση έξω από το αμερικάνικο προξενείο. Προχώρησε σε 6 συλλήψεις, 28 προσαγωγές και 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Δεν πήρε κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού σε όσους προσήγαγε.

Η χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή) μέρα απέδειξε ότι η κυβέρνηση στόχευε, από τη μια, να καλύψει τις ευθύνες για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους όπως συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν καλυφθεί σχεδόν όλες οι ΜΕΘ και, από την άλλη, να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου».

ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ: Πάρτε πίσω τα πρόστιμα

Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε την Τρίτη στην Ξάνθη σε 29 νεολαίους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημοκρατίας, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ξάνθης του ΚΚΕ καταδίκασε την απρόκλητη και βίαιη προσαγωγή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως και την επιβολή του προστίμου.

Μετά το περιστατικό, ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ξάνθης και μέλους της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ Κώστα Βογιατζή με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, κατά την οποία του ζητήθηκε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να μην τους καταλογιστούν τα πρόστιμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ