Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Δίνει πλήρη κάλυψη στην οπλοφορία μέσα στις ΑΕΝ!

Πλήρη κάλυψη δίνει ο υπουργός Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκης στην οπλοφορία λιμενικών μέσα στις σχολές των ΑΕΝ, επικαλούμενος τη νομοθεσία που από κοινού έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και που καταγγέλλουν μέσα από τα όργανά τους οι σπουδαστές, οι οποίοι καλούνται να εκπαιδευτούν με κουμπουροφόρους να σουλατσάρουν ανάμεσά τους!

Να σημειωθεί ότι για το θέμα είχε καταθέσει Ερώτηση το ΚΚΕ στη Βουλή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπύργου πρόσφατα ήρθαν αντιμέτωποι με φαινόμενα οπλοφορίας των ανδρών του Λιμενικού Σώματος στους δημόσιους χώρους της Ακαδημίας. Μάλιστα, οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος οπλοφορούσαν ακόμη και κατά τη διαδικασία της θερμομέτρησης στην είσοδο της σχολής, με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη εικόνα που βλέπουν οι σπουδαστές.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί όπως και οι προηγούμενες, διατηρώντας τη στρατιωτικοποιημένη δομή και λειτουργία στις ΑΕΝ, καθ' υπόδειξη του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ενισχύει τέτοιου είδους προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες».

Στην Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που υπέγραφαν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργος Μαρίνος, το ΚΚΕ ζητούσε:

  • Να τερματιστούν άμεσα και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα οπλοφορίας των ανδρών του Λιμενικού Σώματος στους χώρους της ΑΕΝ Ασπροπύργου.
  • Την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση των ΑΕΝ πανελλαδικά και την απεμπλοκή του Λιμενικού Σώματος από το εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο στις ΑΕΝ.
  • Την κατάργηση του αντιδραστικού Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των ΑΕΝ.

Στη γραπτή απάντησή του, ο υπουργός δίνει πλήρη κάλυψη στα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα έντασης της καταστολής και της τρομοκρατίας, που ξεκάθαρα στοχεύει στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών με τα κουμπούρια, κόντρα στις διεκδικήσεις των σπουδαστών για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Ο υπουργός λέει ότι «το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή είναι ένοπλο Σώμα, στρατιωτικώς οργανωμένο, με αρμοδιότητες την ασφάλεια και την υποστήριξη της ναυτιλίας», ότι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και ότι «σύμφωνα με το άρθρο 48, παρ. 2 του π.δ. 13/2018 (Α' 26), καθήκοντα Διοικητή και Υποδιοικητή στις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού εκτελούν αξιωματικοί ΛΣΕΛ.ΑΚΤ., και, ως στελεχιακό δυναμικό αυτών, υπηρετεί και προσωπικό ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ., σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία». Ισχυρίζεται δε ότι ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός των ΑΕΝ συντάχθηκε μετά από γνώμη του Συμβουλίου Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΣΝΕ), όπου μεταξύ άλλων συμμετέχει και εκπρόσωπος των σπουδαστών των ΑΕΝ, όταν οι σπουδαστές έχουν ξεκάθαρα καταγγείλει την απαράδεκτη και επικίνδυνη στρατιωτικοποίηση στις σχολές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ