Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη απ' το οργανωμένο λαϊκό κίνημα

Σε σχόλιό του για την κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα "καθ' άπασαν την επικράτειαν" όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί μόνο ως πρόσχημα την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων.

Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς».

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης - Τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από λαό και νεολαία

Σε σχόλιό του εξάλλου για τις χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Αυτός που επέλεξε να στήσει σκηνικό σύγκρουσης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, με την απόφασή τους για την ακύρωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και με την κατάπτυστη και αυταρχική κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ο στόχος τους είναι προφανής: Να αποπροσανατολίσουν από τις τεράστιες ευθύνες τους στη διαχείριση της πανδημίας, που οδηγούν στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στα καθημερινά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων.

Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, και από την ύπουλη προσπάθεια του πρωθυπουργού να προκαλέσει συνειρμούς ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που οργανώνεται υπεύθυνα, με τον απαραίτητο συμβολισμό που έχει φέτος, και με όλα τα μέτρα προστασίας. Μέτρα προστασίας τα οποία η ίδια η κυβέρνηση αρνείται να πάρει στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στους οίκους ευγηρίας κ.α. με τραγικές συνέπειες.

Οσο για τις άλλες επετείους, όπως είναι η 28η Οκτωβρίου, ενημερώνουμε τον πρωθυπουργό ότι πάλι κι αυτές γιορτάστηκαν με υποδειγματικό τρόπο από σωματεία, συλλόγους, μαζικούς φορείς του λαού και της νεολαίας.

Το μόνο που απομένει στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, για τον γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου! Τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τον λαό και τη νεολαία!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζουν την κλήτευση του διαδηλωτή σε δίκη(2021-12-15 00:00:00.0)
Απαράδεκτη κλήτευση σε δίκη(2021-12-09 00:00:00.0)
Το τελευταίο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η υγεία του λαού(2020-12-08 00:00:00.0)
Μοιραίες συγκρίσεις...(2020-12-08 00:00:00.0)
Αντισυνταγματική η απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων(2020-11-17 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση αντί να απαγορεύει διαδηλώσεις, να απαγορεύσει το τζογάρισμα της υγείας του λαού στο οποίο πρωταγωνιστεί(2020-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ