Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καθημερινές καταγγελίες για τα «πρωτόκολλα της εργοδοσίας»

Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται ότι οι εργοδότες διαθέτουν ισχυρό αντεργατικό οπλοστάσιο - «προσφορά» όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων - προκειμένου να τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, να τους ξεζουμίζουν και την ίδια ώρα να μην παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας της υγείας απέναντι στην πανδημία.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας που «ενώ ήταν ενήμερη για την ύπαρξη κρούσματος στο τμήμα της εξυπηρέτησης πελατών στο κτίριο του Φαλήρου, για ακόμα μια φορά προτίμησε την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας έναντι της ασφάλειας των εργαζόμενων. (...) Το μόνο που τους νοιάζει είναι μην και χαθεί καμία κλήση, μην και δεν τρέξει το project και δεν πιαστούν οι στόχοι. (...) Αλλιώς θα είχαν μεριμνήσει να νοικιάσουν επιπλέον χώρους για να κατανεμηθούν οι εργαζόμενοι με όλα τα μέτρα προστασίας (...) να μετακινούνται με ασφάλεια οι εργαζόμενοι στα κτίριά της (...) να υπάρχει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κτίρια. Αλλιώς θα είχε μεριμνήσει να γίνονται μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους».

Την έντονη ανησυχία τους για το νέο κρούσμα αλλά και την αγανάκτησή τους «για τα απολύτως ανεπαρκή μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης σε περίοδο μάλιστα έξαρσης της πανδημίας», εκφράζουν οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές. Οπως αναφέρει το Σωματείο τους, «ο γενικός διευθυντής ενημέρωσε με e-mail το προσωπικό ότι, λόγω κρούσματος, θα γίνει απολύμανση μόνο στον 1ο όροφο της εταιρείας όπου βρίσκονται η Οικονομική Διεύθυνση και η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και μόνο αυτές οι Διευθύνσεις θα μείνουν κλειστές για σήμερα!». Ομως στο κεντρικό εξαώροφο κτίριο της εταιρείας «με τους συναδέλφους των συγκεκριμένων Διευθύνσεων (...) έρχεται καθημερινά σε επαφή μεγάλο μέρος του προσωπικού. (...) Απαιτούμε εδώ και τώρα να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα πέραν των ασαφών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org