Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Παρέμβαση για την αξιοποίηση των ιδιωτών γιατρών

Την ώρα που η έξαρση της πανδημίας διαμορφώνει εκρηκτική κατάσταση στα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση, ακόμα και τώρα, όχι μόνο αρνείται να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, αλλά αφήνει σε καθεστώς... «εθελοντικής συμμετοχής» και με προνομιακούς όρους την αναγκαία άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων γιατρών σε έναν οργανωμένο και ενιαίο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των άλλων αναγκών που μεγαλώνουν, στα νοσοκομεία, στη ρημαγμένη ΠΦΥ, στις θεραπείες για χρόνιους ασθενείς κ.ο.κ.

Την περασμένη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, κλήθηκαν επειγόντως σε τηλεδιάσκεψη το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων.

Για το θέμα παρενέβη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Προτάθηκε από τον υπουργό η σύναψη σύμβασης ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ, με μπλοκάκι για 6+6 μήνες (6 μήνες με δυνατότητα παράτασης για άλλους 6), με μηνιαία αποζημίωση 2.000 ευρώ καθαρά (ο καθαρός μηνιαίος μισθός του Επιμελητή Β' είναι 1.250 ευρώ), με διατήρηση ταυτόχρονα του ιδιωτικού ιατρείου και της επαγγελματικής σχέσης με ιδιωτικές κλινικές.

Αντί για μπλοκάκια στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση όφειλε (όπως ζητούσαμε από την άνοιξη) να εντάξει υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά τους ιδιώτες γιατρούς σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση παραπέμπει στις καλένδες τόσο τις μόνιμες προσλήψεις όσο και τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών.

Ο υπουργός Υγείας τη στιγμή που εξακολουθεί να περιφρονεί τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος Υγείας, την ΟΕΝΓΕ και τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών και έχει διακόψει από τον Μάρτη την επικοινωνία μαζί τους, συζητά με άλλους προνομιακούς (προφανώς πιο βολικούς για τον ίδιον) συνομιλητές, θέματα που αφορούν τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να αγνοεί επιδεικτικά τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος Υγείας και να υλοποιήσει άμεσα τις προτάσεις της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχνή μειοψηφία είναι όσοι στηρίζουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα(2022-11-15 00:00:00.0)
Η υγεία μας δεν είναι πολυτέλεια, οι ζωές μας δεν είναι αριθμοί(2021-11-13 00:00:00.0)
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή!(2021-05-06 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία για την υπεράσπιση της υγείας του λαού(2020-09-24 00:00:00.0)
Την Πέμπτη οι εκλογές για νέα διοίκηση(2013-02-19 00:00:00.0)
Λιγότερες και ακριβότερες υπηρεσίες υγείας(2000-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ