Σάββατο 7 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 8 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με το Σωματείο Εργαζομένων Σκαραμαγκά

Με εκπροσώπους της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά συναντήθηκε την Παρασκευή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ότι οι εξελίξεις με την πώληση των Ναυπηγείων αφήνουν τους εργαζόμενους εκτεθειμένους, όχι μόνο ως προς τα δικαιώματά τους, τους μισθούς που τους χρωστάνε, αλλά και ως προς τη διασφάλιση της ίδιας της δουλειάς τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας, όπου έχουν οξυνθεί οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το ποια δύναμη θα προωθήσει τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή και γι' αυτό μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι - αμερικανικοί, γερμανικοί, γαλλικοί, ολλανδικοί αλλά και εγχώριοι - τρώγονται για το ποιος θα βάλει στο χέρι και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Συνεχίζοντας επισήμανε στους εργαζόμενους ότι η πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο κρατικό φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, που θα συμβάλλει σχεδιασμένα στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των πλοίων, με επέκταση σε άλλους τομείς, των Μεταφορών, της Αμυνας, των ηλεκτρονικών εξοπλισμών, με εργατικό έλεγχο, κεντρικό σχεδιασμό και τους παραγωγούς του πλούτου στην εξουσία, είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες συνολικά των εργαζομένων.

Και συμπλήρωσε ο ΓΓ της ΚΕ ότι ακριβώς επειδή το ΚΚΕ έχει αυτή τη ρεαλιστική, συνεπή και σταθερή θέση, μπορεί να είναι και ο καλύτερος υπερασπιστής των σημερινών συμφερόντων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, για να εξασφαλιστεί η δουλειά όλων των εργαζομένων, με όλα τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν σήμερα. Απ' αυτή τη σκοπιά, το ΚΚΕ στηρίζει και θα προωθήσει με παρεμβάσεις του στη Βουλή και στην Ευρωβουλή τα αιτήματά τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των μισθών, αλλά και των ενσήμων που τους χρωστάνε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ