Σάββατο 7 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 8 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Με το ΚΚΕ στην πάλη για τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα που απαιτούνται είναι συγκεκριμένες:

1. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών, δηλαδή τάισμα των κλινικαρχών, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση και προτείνουν άλλα κόμματα.

Για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας. Αλλά και για να ικανοποιηθούν και οι άλλες ανάγκες που υπάρχουν και να μη γίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας σύστημα της μίας νόσου.

Να ξανανοίξουν αμέσως τα νοσοκομεία που έκλεισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις καταργώντας περίπου 10.000 κλίνες.

2. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών.

3. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση γι' αυτές τις βδομάδες.

4. Αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς, με προσλήψεις προσωπικού και με επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων, που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. 2.000 τουριστικά λεωφορεία «σκουριάζουν», ενώ μπορούν να ενταχθούν στο κεντρικό σχέδιο για τη βελτίωση των συγκοινωνιών.

5. Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, γιατί πλέον δεν βρισκόμαστε ούτε καν στο Μάρτη, αλλά σε συνθήκες που έχουν συσσωρευτεί βάρη, συνέπειες της προηγούμενης περιόδου.

6. Εκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

7. Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ