Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολο και πιο εκρηκτική η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας δίνουν τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού.

Οι κλίνες ΜΕΘ λιγοστεύουν επικίνδυνα, ενώ όσες ανοίγουν όπως - όπως γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσουν με το υπάρχον προσωπικό που έτσι κι αλλιώς δεν επαρκεί. Επιπλέον, μειώνεται καθημερινά ο αριθμός των εργαζομένων καθώς αυξάνονται οι υγειονομικοί που εμφανίζονται θετικοί στον κορονοϊό και βγαίνουν σε καραντίνα.

Στο πλαίσιο αυτό 10 νέα κρούσματα σε υγειονομικούς καταγράφηκαν στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και άλλα δύο προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα στο «Θεαγένειο».

Στο «Παπαγεωργίου» αναστέλλονται πλήρως τα απογευματινά και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ από χθες προστέθηκαν νέες κλίνες ΜΕΘ, χωρίς όμως καινούργιο προσωπικό. Συνολικά στο νοσοκομείο λειτουργού 26 κλίνες ΜΕΘ (18 covid και 8 γενικές), ενώ το προσωπικό που υπάρχει επαρκεί για τη λειτουργία 13. Οι ανάγκες για τη λειτουργία των υπόλοιπων 13 κλινών καλύπτονται με μετακινήσεις από άλλες κλινικές.

Τέλος στο «Γ. Παπανικολάου» η Ουρολογική και η ΩΡΛ μετατράπηκαν σε κλινικές covid και ήδη από χτες άρχισαν να νοσηλεύουν ασθενείς με κορονοϊό.

Η τακτική της κυβέρνησης για μετατροπή του συστήματος Υγείας σε σύστημα της μιας νόσου, εκτός ότι φτάνει και αυτή στο «ταβάνι» της, αφού δεν υπάρχει καμία πραγματική ενίσχυση, στερεί ταυτόχρονα τον λαό από παροχές υγείας και εξειδικευμένη νοσηλεία για μια σειρά άλλες σοβαρές παθήσεις.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», μέσα στην έκταση του οποίου υπάρχουν κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται, κλινικές φαντάσματα που στέκουν άδειες. Τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζήτησαν την αξιοποίηση των χώρων αυτών για την ανάπτυξη κλινικών, όμως δεν ίδρωσε το αυτί καμίας διοίκησης και καμίας κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι π.χ. μένει αναξιοποίητο το διώροφο μεγάλο κτίριο του πρώην ΠΕΔΥ και το κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προοριζόταν να λειτουργήσει ως νοσοκομείο για ασθενείς τρόφιμους των φυλακών. Επίσης μανταλωμένες στέκουν και παλιές κλινικές στο «πέτρινο» κτίριο που όλα τα προηγούμενα χρόνια θα μπορούσαν να έχουν ανακαινισθεί και χρησιμοποιηθεί.

Ετσι λοιπόν, ενώ υπάρχουν χώροι, δεν αξιοποιούνται και φτάσαμε να κλείνουν κλινικές που λειτουργούν για να αυξήσουν τις κλίνες covid και να στεγάζουν το εργαστήριο για τους ελέγχους των δειγμάτων covid σε έναν χώρο που δεν έχει ούτε νιπτήρα για να πλυθούν οι υγειονομικοί...

Αυτή η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολουθείται διαχρονικά, έχει στοιχίσει, μόνο στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες νοσοκομειακές κλίνες.

Αλλωστε, δεν είναι πολύ μακριά το 2013, όταν με υπουργό Υγείας τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, έκλεισαν τα νοσοκομεία «Παναγία» και το νοσοκομείο ειδικών παθήσεων «Λοιμωδών» και χάθηκαν συνολικά 320 νοσοκομειακές κλίνες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κραυγή αγωνίας από τους υγειονομικούς λόγω της υποστελέχωσης(2022-02-03 00:00:00.0)
«Είδος πολυτελείας» η υγεία του λαού, να γίνουν «δήμιοι» καλούνται οι γιατροί(2021-11-09 00:00:00.0)
Οι τραγικές ελλείψεις διαμορφώνουν ξανά εφιαλτική κατάσταση(2021-11-02 00:00:00.0)
Παραμένουν σε συνθήκες οριακής λειτουργίας εξαιτίας της υποστελέχωσης(2020-12-01 00:00:00.0)
Να θωρακιστεί άμεσα το Νοσοκομείο Χαλκίδας(2020-11-25 00:00:00.0)
Σε τοπική καραντίνα με το λαό εκτεθειμένο χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας(2020-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ