Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΖΕΝΙΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66-75
Κυρίαρχος στη Ρωσία

Πολύτιμη νίκη, που τον επαναφέρει σε θετικό απολογισμό νικών - ηττών στην Ευρωλίγκα και τον ανεβάζει βαθμολογικά, πήρε ο Ολυμπιακός στην Αγία Πετρούπολη, με 75-66 επί της Ζενίτ, για την 7η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τέλος στο πρόσφατο αρνητικό σερί και με την 4η νίκη τους φέτος ανέβηκαν 4οι στη βαθμολογία. Κατά διαστήματα έπαιξαν εντυπωσιακό μπάσκετ στη Ρωσία, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα παρέμειναν συγκεντρωμένοι, κάτι που τους επέτρεψε να «αποκρούσουν» την αντεπίθεση των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο. Μοναδικό μελανό σημείο για τον Ολυμπιακό από τον χτεσινό αγώνα αποτελεί ο τραυματισμός του Χάρισον, η σοβαρότητα του οποίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (20-19), η ελληνική ομάδα «πάτησε γκάζι» στη δεύτερη περίοδο και πήγε στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα στο σκορ (27-41). Στην επανάληψη η Ζενίτ ανέβασε την απόδοσή της και σε συνδυασμό με το επιθετικό «μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασε να «ροκανίσει» τη διαφορά στις αρχές της τελευταίας περιόδου (55-60), ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν χαρακτήρα και παρέμειναν μπροστά στο σκορ μέχρι τη λήξη.

Ζενίτ: Ρίβερς 5, Χόλινς 12, Τόμας 7, Μπαρόν 13, Κβοστόφ, Ζούμπκοφ 3, Πόιθρες 7, Πονίτκα 4, Γκουντάιτις 6.

Ολυμπιακός: Χάρισον, Λαρεντζάκης 2, Σπανούλης 9, Σλούκας 3, Μάρτιν 16, Βεζένκοφ 9, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 8, Ζαν - Σαρλ 7, Τζένκινς 3, Ελις 4, ΜακΚίσικ 10.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ