Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Ερευνα για πληροφορίες από τη Σλοβακία σχετικά με τον δράστη

BIENNH.--

Η ανάλυση των βίντεο επιβεβαιώνει ότι ο ένοπλος που τη Δευτέρα σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στη Βιέννη έδρασε μόνος του, δήλωσε χτες ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Σλοβακίας είχαν ενημερώσει την Αυστρία σχετικά με την προσπάθεια του ένοπλου να αγοράσει πυρομαχικά, ωστόσο η πληροφορία αυτή σχετικά με τον υποστηρικτή της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» χάθηκε λόγω προβλημάτων στους διαύλους επικοινωνίας, συμπλήρωσε ο υπουργός, ανακοινώνοντας ότι μια ανεξάρτητη επιτροπή θα ερευνήσει τι πήγε λάθος.

Την ίδια ώρα, οι ελβετικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν κοντά στη Ζυρίχη είναι «προφανώς φίλοι» του ενόπλου, προσθέτοντας πως η αστυνομία ερευνά περαιτέρω τη σχέση τους με εκείνον.

«Παγκόσμια απειλή» χαρακτήρισε χτες την τρομοκρατία ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Η ισλαμιστική τρομοκρατία είναι ο κοινός εχθρός μας. Ο αγώνας εναντίον αυτών των δολοφόνων και των υποκινητών τους αποτελεί κοινό μας αγώνα», είπε και αναφέρθηκε στις «προκλήσεις που δέχτηκαν το τελευταίο διάστημα οι δημοκρατικές κοινωνίες» στο Παρίσι, στη Νίκαια και στη Βιέννη. Επίσης έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Βιέννη, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς για «κοινές πρωτοβουλίες στην καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του πολιτικού Ισλάμ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ