Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Νέα έκδοση για την καπιταλιστική οικονομική κρίση

Σε έκδοση για την καπιταλιστική οικονομική κρίση προχώρησε η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, η οποία διατίθεται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Η έκδοση περιλαμβάνει εικονογραφημένη παραγωγή της ΟΠ σε πέντε ενότητες, ενώ συνοδεύεται από δεκάδες κείμενα ενισχυτικά στο περιεχόμενο κάθε ενότητας, από τον «Ριζοσπάστη», τον «Οδηγητή», την «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», τους Κ. Μαρξ, Φ. Ενγκελς και Β. Ι. Λένιν.

Η έκδοση θα παρουσιαστεί σε διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 8 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., με τίτλο «Στις κρίσεις ξεσπά μια κοινωνική επιδημία που σε κάθε άλλη προηγούμενη εποχή θα φαινόταν σαν παραφροσύνη... Ο σοσιαλισμός δεν είναι παραφροσύνη, μα το τέλος κάθε παραφροσύνης». Θα μιλήσουν οι Φρίξος Μπρούζγος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και Γιώργος Τσούγκαρης, μέλος του Περιφερειακού Γραφείου ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Το link της εκδήλωσης είναι https://us05web.zoom.us/j/8942170270

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων το Συμβούλιο Περιοχής Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ στον πρόλογο της έκδοσης, «τα κεφάλαια, η δομή και οι εικονογραφημένες παραγωγές της έκδοσης αποτελούν παραγωγή της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας, προς έκθεση στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ωστόσο, η έκθεση δεν πραγματοποιήθηκε για να εξασφαλιστούν οι υγειονομικοί όροι πραγματοποίησης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, για την προστασία των χιλιάδων νέων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του.


Ευελπιστούμε η έκδοσή τους, μαζί με αποσπάσματα από επιλεγμένα κείμενα από το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, τον "Ριζοσπάστη" και την "Κομμουνιστική Επιθεώρηση", να αποτελέσει την αφορμή για πιο βαθιά μελέτη του ζητήματος από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, να γίνει εργαλείο για να μπουν περισσότεροι νέοι στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ