Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κανένας εργαζόμενος και αυτοαπασχολούμενος χωρίς εισόδημα!

«Κανείς εργαζόμενος - αυτοαπασχολούμενος χωρίς εισόδημα!», απαιτεί το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στην εστίαση να επιβάλουν το δικό τους «lockdown» στην πολιτική της κυβέρνησης και στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων. Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, «το λουκέτο στην εστίαση που αποφάσισε η κυβέρνηση κυρίως στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οδηγεί για μια ακόμη φορά πάνω από 100.000 εργαζόμενους και χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες σε απόγνωση». Με την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση αφήνει «όσους σήκωσαν τα βάρη το προηγούμενο διάστημα αντιμέτωπους με την ανεργία και το οριστικό λουκέτο».

«Η πενιχρή αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους και η αναστολή πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους αυτοαπασχολούμενους δεν αποτελούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Τινάζουν στον αέρα το οικογενειακό εισόδημα και μεταθέτουν για αργότερα το οριστικό κλείσιμο», εξηγεί το ΠΑΜΕ. Την ίδια στιγμή, «το μόνο που καίει την κυβέρνηση είναι να υπηρετήσει με νέα μέτρα και "ζεστό" χρήμα όλες τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και βέβαια να αξιοποιήσει αυτήν την περίοδο για να επιβάλει νέες ανατροπές στους μισθούς, στο Ασφαλιστικό, στα εργασιακά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

«Το νέο lockdown δεν πρέπει να κλείσει κανένα στόμα, να μην πνίξει καμιά αγωνιστική φωνή, να μην κλειδώσει κανέναν σπίτι του», είναι το κάλεσμα που απευθύνει. «Η ατομική ευθύνη εργαζομένων, ανέργων και μικροεπαγγελματιών είναι να συναντηθούμε όλοι μαζί στον αγώνα για να διεκδικήσουμε: Να μη μείνει κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Να διαγραφούν όλα τα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες. Να διακοπεί κάθε χρέωση σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Να τσακίσουμε κάθε αντίληψη ότι για τις άσχημες και πρωτόγνωρες εξελίξεις που ζούμε στη δουλειά και στο σπίτι ευθύνεται η πανδημία, βγάζοντας λάδι τις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τα πρωτόκολλα υγείας σε πρωτόκολλα της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στη χώρα μας και σε όλη την ΕΕ, θυσιάζοντας την υγεία των λαών στις ανάγκες των επιχειρήσεων», ξεκαθαρίζει.

Καμία στήριξη για τους μικρούς επαγγελματίες

«Φτάνει πια η κοροϊδία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών στην Εστίαση και απαιτεί προστασία του εισοδήματος των επαγγελματιών, απαλλαγή από υποχρεώσεις προς εφορία - ασφαλιστικά ταμεία - δημοτικά τέλη, διαγραφή χρεών για όλο το διάστημα της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων. Σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση μας ξανακλείνει, καταδικάζοντας έτσι χιλιάδες επαγγελματίες σε ένα "μαύρο" χειμώνα, μετά το "γκρίζο" καλοκαίρι που προηγήθηκε».

Η Επιτροπή προσθέτει: «Δισεκατομμύρια να κυκλοφορούν για τους μεγάλους και για τους πολλούς μικρούς αναστολές πληρωμών που συσσωρεύονται και θα έρθουν μετά σαν χιονοστιβάδα. Χρηματοδοτικά εργαλεία που απευθύνονται σε συντριπτικό ποσοστό στους μεγάλους με τους πολλούς μικρούς να κοιτάνε κάτω από το τραπέζι μπας και πέσει κανένα ψίχουλο. Οσο για τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής; Χωρίς εισόδημα, όσοι τα πάρουμε, μέσα στην κρίση θα αναγκαστούμε να τα πληρώσουμε διπλά και τρίδιπλα. Είναι συνειδητή επιλογή τους οι "αντοχές της οικονομίας" να μη μας χωράνε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ