Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Επιβολή καραντίνας για αποφυγή λήψης μέτρων προστασίας

Ανακοίνωση της ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4) τέθηκε από χτες τα ξημερώματα ολόκληρος ο νομός Ιωαννίνων, ως αποτέλεσμα της μετατροπής σε εστιών υπερμετάδοσης του κορονοϊού των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στον κλάδο των τροφίμων και των ακραίων πιέσεων που δέχονται τα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες και παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε ελέγχους την περασμένη Τρίτη στο προσωπικό των δύο μεγάλων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων «Πίνδος» και «Νιτσιάκος», παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου. Εντύπωση προκαλεί η παρουσία στους ελέγχους της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, δημιουργώντας ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία διαχείρισης της κατάστασης από την εργοδοσία και τις αρμόδιες κρατικές αρχές μέχρι σήμερα. Συνολικά, οι μονάδες του ΕΟΔΥ πήραν περίπου 700 δείγματα από εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, ενώ τα αποτελέσματα αυτών δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί.

Στο μεταξύ, στους «αλλοδαπούς εργάτες και στους χώρους όπου διαμένουν» αναζητεί την πηγή της υπερμετάδοσης ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τις κρατικές και εργοδοτικές ευθύνες για την ανυπαρξία μέτρων προστασίας. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια καταρτίζει «πρωτόκολλα» με «κανόνες για την απασχόλησή τους, καθώς πολλοί μετακινούνται από νομό σε νομό», την ίδια στιγμή που οι χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες απασχολούνται σε δουλεμπορικές - εργολαβικές εταιρείες για λογαριασμό των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων «Πίνδος» και «Νιτσιάκος».

Σε ανακοίνωσή της για την επιβολή lockdown στα Γιάννενα η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ σχολιάζει τις κυβερνητικές εκκλήσεις γύρω από την «ατομική ευθύνη», θέτοντας το ερώτημα: «Τι τους εμποδίζει επιτέλους να κάνουν εδώ και τώρα γενναίες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για όλο το δημόσιο σύστημα Υγείας;».

Η ανακοίνωση αναδεικνύει ότι «το lockdown δεν είναι μονόδρομος, είναι επιλογή της αστικής τάξης της χώρας, για να μη "χρεωθεί" με τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, τους ελέγχους σε χώρους δουλειάς, σχολεία, για να μη "χρεωθούν" οι καπιταλιστές τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων τους» και καταλήγει στην ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων διασφάλισης της υγείας και του εισοδήματος του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί η αντιεπιστημονική, αντεργατική οδηγία για τις 5 μέρες καραντίνας(2022-01-06 00:00:00.0)
Μάχη για ενιαία ομοιοεπαγγελματική σύμβαση στην πτηνοτροφία(2021-11-06 00:00:00.0)
Μέτρα τώρα για να προστατευτεί η υγεία του λαού!(2021-08-11 00:00:00.0)
Νέα προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού(2020-11-27 00:00:00.0)
Να σταματήσει η κοροϊδία σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς - Μέτρα προστασίας για τα σχολεία!(2020-10-27 00:00:00.0)
Ιδρυση αγροτικού συλλόγου στο Δήμο Ζίτσας(2013-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ