Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΔΡΑΜΑ
Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσθέντων μαχητών του ΔΣΕ

Με μια λιτή τελετή στο χώρο του Α' Νεκροταφείου Δράμας, την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ τίμησε όσους με το όπλο στο χέρι στάθηκαν παλικαρίσια απέναντι στο τέρας του φασισμού - ναζισμού και την τριπλή κατοχή, όσους επίσης θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στη σύντομη ομιλία του ο Γραμματέας της ΤΕ Δράμας, Γιώργος Πυργελής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα συμπεράσματα που ο λαός μπορεί να αντλήσει 80 χρόνια μετά την 28η Οκτώβρη 1940 και τα οποία μπορούν να εμπνεύσουν τους σημερινούς αγώνες, να φωτίσουν την αναγκαία λαϊκή ενότητα, απέναντι στην ψευδεπίγραφη «εθνική ομοψυχία» που επικαλούνται οι εκμεταλλευτές του λαού.

«Οι εξελίξεις καθιστούν επίκαιρο το ιστορικό δίδαγμα από την πάλη της δεκαετίας του 1940, ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας δεν μπορεί να αποσυνδέεται από την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, που γεννά το φασισμό, τους πολέμους, τις κρίσεις».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 114 καταδικασθέντων από το Εκτακτο Στρατοδικείο Δράμας και εκτελεσθέντων αγωνιστών - μαχητών, από την ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ και από το Παράρτημα Δράμας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ