Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Διεκδικούν εφαρμογή μέτρων επιβίωσης για όλους και καταγγέλλουν την κοροϊδία της κυβέρνησης

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Οικονομικών

Σε κινητοποίηση προχώρησαν χτες ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο υπουργείο Οικονομικών, με την οποία καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του χώρου απαίτησαν καθολική εφαρμογή μέτρων επιβίωσης για όλους, καταγγέλλοντας τα πρόσφατα μέτρα - κοροϊδία της κυβέρνησης, που βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες του κλάδου. Διεκδίκησαν, ακόμα, το πάγωμα των χρεών σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ και την ένταξη του ΚΑΔ που αφορά τους μουσικούς οι οποίοι έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον Χρ. Καραπλή, διευθυντή του γραφείου υπουργού, όπου δεν έλαβαν καμιά ουσιαστική απάντηση στα φλέγοντα ζητήματα που έθεσαν.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΠΜΣ:

«Σαν απάντηση στα αιτήματά μας από πλευράς του εκπροσώπου του υπουργείου, μας αναφέρθηκε η κυβερνητική πολιτική. Καμία όμως απάντηση δεν πήραμε για τις διακοπές ρεύματος και το κυνήγι που δέχονται εκατοντάδες συνάδελφοι από τις εταιρείες Ενέργειας. Καμία απάντηση δεν πήραμε για το τι θα γίνει με τη στήριξη των εργαζομένων του κλάδου μας τους επόμενους μήνες. Επίσης, καμία απάντηση δεν πήραμε για την εξαίρεση από την επιδότηση του Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου των συναδέλφων που εργάζονται για λίγες ώρες σε κάποιο ωδείο ή έχουν κάνει ακόμα και μία συναυλία μέσα σ' αυτούς τους μήνες. Μπροστά σ' αυτά τα ερωτήματά μας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου μάς παρέπεμψε στο υπουργείο Εργασίας και στο υπουργείο Πολιτισμού. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μας απαντούσαν και οι εκπρόσωποι αυτών των υπουργείων όταν απευθυνόμασταν σε αυτούς. Θεωρούμε προκλητικό αντί να δοθούν απαντήσεις για τα προβλήματα επιβίωσης χιλιάδων συναδέλφων, να ζητιέται από το Σωματείο μας να παίξει το ρόλο του συντονιστή του κυβερνητικού έργου».

Ο μόνος δρόμος για τους μουσικούς είναι η συλλογική δράση και ο αγώνας, καταλήγει ο ΠΜΣ και ενημερώνει ότι συνεχίζει τη συζήτηση και την προετοιμασία, για να οργανωθεί το επόμενο διάστημα απεργία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org