Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο

Με ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο καλύπτει χρονολογικά το ρεπερτόριο από την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του '50, συνεχίζεται σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, στον πολυχώρο «ΑΙΓΛΗ», η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια και οργανικούς σκοπούς από αντιπροσωπευτικούς συνθέτες του είδους, όπως οι Μάρκος Βαμβακάρης, Βασίλης Τσιτσάνης, Παναγιώτης Τούντας, Βαγγέλης Παπάζογλου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μανώλης Χιώτης, Γιώργος Μητσάκης, Σταύρος Τζουανάκος, ενώ ένα ενδεικτικό μέρος των τραγουδιών προέρχεται από τον ευρύ χώρο της ανώνυμης δημιουργίας της λαϊκής μουσικής παράδοσης.

Παίζουν οι: Γιώργος Γκριζιώτης: τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι, Σπύρος Δελέγκος: κιθάρα, τραγούδι, Βιβή Αποστολάτου: τραγούδι, Παναγιώτης Γουλιμής: τρίχορδο μπουζούκι και Σενίχ Ούνδεγερ: βιολί.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Λόγω, όμως, των μέτρων που ισχύουν, ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να παρακολουθήσουν την κάθε συναυλία είναι περιορισμένος, γι' αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ