Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Κινητοποίηση για την προστασία της υγείας σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς

Στις 3 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 3/11, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών απευθύνουν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, η Επιτροπή Καθαριστριών Αθήνας απαιτώντας «τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας παιδιών και εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία».

Η πανδημία, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις που διαχρονικά, με ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, υπάρχουν στις κοινωνικές δομές των δήμων (όπως Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Υπηρεσίες) αλλά και στα σχολεία όλων των βαθμίδων. «Πρόκειται για μια πολιτική που λογαριάζει με τη λογική του "κόστους" τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή και φροντίδα, στη μόρφωση, διαμορφώνοντας σήμερα μια εκρηκτική κατάσταση που χαρακτηρίζεται» από τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σοβαρότατες ελλείψεις κατάλληλων υποδομών σε ό,τι αφορά τα σχολικά κτίρια και τα κτίρια όπου στεγάζονται οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί «με αποτέλεσμα ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας, βρέφη, παιδιά και εργαζόμενοι να στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα», την ανυπαρξία των απαιτούμενων ειδικών Μέσων Ατομικής Προστασίας, λόγω COVID-19.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν και «οι δημοτικές αρχές, που στηρίζουν την πολιτική της υποχρηματοδότησης από το κράτος των υπηρεσιών και την εμπορευματοποίησή τους».

Τα αιτήματα που προβάλλουν είναι: Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς, δημιουργία ολιγομελών τμημάτων. Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καμία απόλυση συμβασιούχων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών τεστ με ευθύνη της κυβέρνησης και προσλήψεις παιδιάτρων σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και ιατρών Εργασίας, ενταγμένων στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες εργάζονται με καθεστώς εργασιακής ομηρίας. Χορήγηση των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας, για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων και των παιδικών σταθμών, καθώς και το παιδαγωγικό προσωπικό κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ