Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Διδαχή και έμπνευση από τη μεγάλη εποποιία του λαού

Πολύμορφες πρωτοβουλίες από Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την ιστορική επέτειο

Εκδηλώσεις και συζητήσεις, ιστορικοί περίπατοι και εκθέσεις, επισκέψεις σε μουσεία, αφιερώματα και βιντεοπροβολές είναι μερικές από τις δεκάδες πρωτοβουλίες που παίρνουν αυτές τις μέρες Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, μαζί με παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτώβρη.

Η πλούσια αυτή δραστηριότητα άρχισε την προηγούμενη βδομάδα και συνεχίζεται σήμερα, ανήμερα της επετείου και τις επόμενες μέρες. Μια δραστηριότητα που αποτελεί αφορμή για συζητήσεις γύρω από τα επίκαιρα διδάγματα της πάλης του λαού ενάντια στο φασισμό τη δεκαετία του 1940 και τα συμπεράσματα που αντλεί το ΚΚΕ από την Ιστορία του. Ειδικά για τη νεολαία, για φοιτητές και μαθητές, αυτές οι πρωτοβουλίες γίνονται «σημείο επαφής» με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας, που δεν βρίσκουν «χώρο» στα σχολικά βιβλία, σε αντίθεση με την προπαγανδιστική ομοβροντία για τη «θεωρία των δύο άκρων», της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, με χορηγό την ΕΕ.

Περπατώντας στα χνάρια των μαχητών της Αντίστασης, σε ιστορικά σημεία όπου δόθηκαν μεγάλες μάχες και συνειδητοποιώντας το σύνθημα «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ». Ακούγοντας εκπροσώπους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να τους ξεναγούν. Συζητώντας για τα πολύτιμα συμπεράσματα γύρω από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις συνθήκες που αυτός ξέσπασε και τη στάση του λαϊκού κινήματος. Με όλα τα παραπάνω, και μέσα από την πολυμορφία των εκδηλώσεων, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές παίρνουν κουράγιο για τους μεγάλους αγώνες του σήμερα και του αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ