Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΚΥΨΕΛΗΣ
Η δράση, η διεκδίκηση και η αλληλεγγύη στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης

Εγκρίθηκε το καταστατικό, ξεκινούν οι αρχαιρεσίες

Από τη Γενική Συνέλευση
Από τη Γενική Συνέλευση
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτώβρη, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η Γενική Συνέλευση του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου».

Στην εισήγηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πλούσια δράση που ανέπτυξε το Στέκι όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλάι σωματείων και φορέων του κέντρου της Αθήνας, για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και γενικότερα τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής.

Οπως τονίστηκε στην εισήγηση, το Στέκι πρωτοστάτησε στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής για το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και Περίθαλψη, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, με παρεμβάσεις σε δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, όπως τα Δημοτικά Ιατρεία της Κυψέλης και το πρώην Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Ξεχωριστή ήταν η δράση του και στα ζητήματα της Παιδείας, με την έμπρακτη στήριξή του στους αγώνες των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση και για μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Ιδιαίτερα πλούσια ήταν η δράση του Στεκιού στην οργάνωση της αλληλεγγύης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, που παρέχει δωρεάν μαθήματα σε μαθητές λαϊκών οικογενειών που έχουν ανάγκη, τη διανομή τροφίμων σε οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Επίσης, τη λειτουργία του Σχολείου Μεταναστών, που ήδη μετρά δέκα χρόνια έχοντας καθιερωθεί πλατιά στους μετανάστες εργάτες του κέντρου της Αθήνας βοηθώντας στην εκμάθηση της γλώσσας, αλλά και στη διεκδίκηση, στην κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.

Παράλληλα επισημάνθηκε η πολύμορφη πολιτιστική δραστηριότητα του Στεκιού με τη λειτουργία των ομάδων θεάτρου, μουσικής, κινηματογράφου κ.ά.

Στις παρεμβάσεις που ακολούθησαν, τα μέλη του Στεκιού υπογράμμισαν την ανάγκη να ενταθούν οι παρεμβάσεις του στα ζητήματα της Παιδείας, ειδικά στους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, αλλά και της Υγείας, με την αξιοποίηση κάθε μορφής παρέμβασης. Επίσης, να ενταθεί η διεκδίκηση για την πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Στο πρώτο θέμα της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκε το καταστατικό του Στεκιού, το οποίο σημειώνεται ότι έχει πάρει το όνομα «Καίτη Πανοπούλου», φόρος τιμής για την αγωνίστρια Καίτη Πανοπούλου, που αποτελούσε από την πρώτη στιγμή μέχρι το «φευγιό» της την «ψυχή» του Στεκιού. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αρχαιρεσίες, ενώ ήδη τα μέλη του Στεκιού έχουν ξεκινήσει καμπάνια εγγραφής νέων μελών.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο καταστατικό, σκοπός του Στεκιού είναι:

-- Η συσπείρωση και δραστηριοποίηση των κατοίκων, των εργαζομένων και της νεολαίας της περιοχής Πατησίων - Κυψέλης στη βάση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όπως αυτές εκφράζονται στη γειτονιά, μέσα από τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους, την Υγεία, την Παιδεία κ.λπ. για τη συνεχή βελτίωση του συνολικού βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου τους.

-- Η έμπρακτη αλληλεγγύη σε οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και ανέργων, ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη θρησκεία και τη γλώσσα και κάθε άλλη διάκριση.

-- Η αντιμετώπιση κάθε προβλήματος και ανάγκης που προκύπτει και η διεκδίκηση λύσεών τους με κοινή πάλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιορτές για τα παιδιά από συνδικαλιστικές οργανώσεις(2022-12-13 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας και την κινητοποίηση(2021-07-16 00:00:00.0)
Διευρύνεται το κάλεσμα στην εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες(2021-06-29 00:00:00.0)
Προσφορά αλληλεγγύης σε μετανάστες εργάτες(2020-12-30 00:00:00.0)
«Εφυγε» η συντρόφισσα Καίτη Πανοπούλου(2019-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ