Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
Ενοχοποιούν το καλαμάκι του καφέ για να κρύψουν τους πραγματικούς ρυπαντές

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο που αφορά στην ενσωμάτωση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μείωση της χρήσης πλαστικών. Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, απαντώντας στις οικολογικές ...ανησυχίες των αστικών κομμάτων, ανέδειξε ότι δεν πήρε την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματα ο πόνος για το περιβάλλον. Αντίθετα, αυτό που υπάρχει πίσω από αυτές τις κοινοτικές Οδηγίες είναι εμπορικός πόλεμος και νέα πεδία κερδοφορίας για τους μεγάλους οικονομικούς ομίλους.

Ενοχοποιούν, σημείωσε, την ...μπατονέτα και τα καλαμάκια του καφέ για τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όταν από τους μεγαλύτερους ρυπαντές θαλάσσιων οικοσυστημάτων «είναι το εφοπλιστικό και το βιομηχανικό κεφάλαιο». Μόλις 90 μεγάλοι όμιλοι ευθύνονται για τα 2/3 των παγκόσμιων εκπομπών καυσαερίων από το 1988 και εταιρείες όπως «ExxonMobil», η BP, η «Shell», η «Total» διαφημίζουν τα «πράσινα» προγράμματά τους, ενώ αποτελούν ταυτόχρονα και αυτές τους μεγαλύτερους ρυπαντές.

Σημείωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα κάνουν ότι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, όμως δεν λένε κουβέντα για τη βιομηχανία επεξεργασίας πετρελαιοειδών αποβλήτων στη Δραπετσώνα, η οποία «ρίχνει τα λύματα κατευθείαν στη θάλασσα» με τη θετική γνωμοδότηση του υπουργείου Ναυτιλίας, τη δράση του ΟΛΠ, δηλαδή της «Cosco», που έχει καταστρέψει την ακτογραμμή, τη ρύπανση που προκαλούν τα ΕΛΠΕ ξεσηκώνοντας στο πόδι τους κατοίκους του Ασπροπύργου και της Θεσσαλονίκης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ