Στην Αθήνα οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας.
Στη διάρκεια της πορείας ενσωματώνονταν εργαζόμενοι από διάφορα νοσοκομεία, όπως του «Ευαγγελισμού», όπου μαζικά οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους ενώθηκαν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία «Θριάσιο», ΚΑΤ, «Αττικόν», «Λαϊκό», «Αγιος Σάββας, «Αμαλία Φλέμινγκ», «Γ. Γεννηματάς», Γενικό Κρατικό Νίκαιας, «Ελπίς» κ.λπ.
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο», αναφέρθηκε στη σημασία και το περιεχόμενο του αγώνα και κάλεσε σε κλιμάκωση. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιάννης Γαλανόπουλος εκ μέρους της ΟΕΝΓΕ και ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Οι υγειονομικοί απαιτούν μεταξύ άλλων: Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μόνιμες προσλήψεις τουλάχιστον 25.000 υγειονομικών και εργαζομένων σε άλλους κλάδους. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία που έκλεισαν λόγω μνημονίων, να επιταχθούν ιδιωτικές δομές Υγείας προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.
Στη Θεσσαλονίκη οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μαζί τους βρέθηκε και αντιπροσωπεία συμβασιούχων που εργάζονται στην καθαριότητα των Νοσοκομείων Νάουσας και Βέροιας και τους οποίους η διοίκηση ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο, για να ξαναβάλει εργολάβους.
Από εκεί κατευθύνθηκαν προς το χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης των εργαζομένων του Δημοσίου, στο Αγαλμα Βενιζέλου.