Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα πρόκληση με το κυβερνητικό αεροσκάφος

Στο μεταξύ, σε άλλο ένα επεισόδιο στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, η Αγκυρα καθυστέρησε προχτές το βράδυ 20 λεπτά στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας, με το οποίο επέστρεφε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, από επίσημη επίσκεψή του στη Βαγδάτη, πάνω από τα τουρκο-ιρακινά σύνορα, αρνούμενη να χορηγήσει άδεια υπέρπτησης πάνω από τουρκικό έδαφος.

Μεσολάβησε «έντονη» διπλωματική επικοινωνία, ενώ τέθηκε ζήτημα για το κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος μη επάρκειας καυσίμων. Τελικά, το ελληνικό αεροπλάνο έφτασε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα έλαβε εντολή από το υπουργείο Εξωτερικών να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά, με πρωτοβουλία της, παρείχε εξηγήσεις στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα, πριν από το διάβημα, αποδίδοντας το περιστατικό σε «τεχνικό λάθος» της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, ερωτηθείς χτες σχετικά, έσπευσε να υποβαθμίσει το περιστατικό λέγοντας ότι «δόθηκαν διάφορες εξηγήσεις από τουρκικής πλευράς και ελπίζουμε παρόμοιο συμβάν να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ