Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέθανε ο δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ

Πέθανε χτες το πρωί ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ.

Από το 1979 εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλές εφημερίδες («Ριζοσπάστης», «Πρώτη», «Το Παρόν», «Καθημερινή», «Ελευθερία Λάρισας» και «Εθνος») και στο περιοδικό «Επίκαιρα». Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό «Πριν», στο οποίο διετέλεσε διευθυντής, και στη συνέχεια στην εφημερίδα «Πριν». Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα «Δίαυλος 10», «ΑΝΤ1» και «MEGA». Πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Εγραψε πέντε βιβλία και συμμετείχε σε πολλά άλλα.

Το 1989 αποχώρησε από το ΚΚΕ και πήρε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του ΝΑΡ. Ηταν υποψήφιος βουλευτής σε πολλές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Αντιπολίτευσης», του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του Γ. Δελαστίκ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «"Εφυγε" σήμερα από τη ζωή ο Γιώργος Δελαστίκ, δημοσιογράφος και διευθυντής του "Πριν". Ο Γιώργος Δελαστίκ ήταν ενταγμένος στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ έως το 1989, όταν και αποχώρησε και εντάχθηκε στο ΝΑΡ. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ