Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την παραίτησή του υπέβαλε τελικά χτες ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, που εμπλέκεται σε έρευνα υπόθεσης για παράνομες πολιτογραφήσεις αλλοδαπών μεγαλοεπενδυτών. Θυμίζουμε ότι μετά από σχετικές αποκαλύψεις του δικτύου «Αλ Τζαζίρα» διατάχτηκε έρευνα του γενικού εισαγγελέα, σε βάρος μιας σειράς πολιτικών παραγόντων, ενώ ακυρώθηκε και το επενδυτικό πρόγραμμα που είχε εγκρίνει η κυβέρνηση, επειδή κρίθηκε ότι οι πρόνοιές του έτυχαν «καταχρηστικής εκμετάλλευσης».

Στην επιστολή του - με την οποία παραιτείται συνολικά από το βουλευτικό αξίωμα - ο Δημ. Συλλούρης αναφέρει πως «η συνέχιση της παραμονής μου στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής έχει παρερμηνευθεί» και πως διατηρεί «ακέραιη την πεποίθηση ότι με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει το νόμο».

Σημειωτέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η Κύπρος σταματά και το πρόγραμμα χορήγησης υπηκοότητας σε όποιον προχωρά σε επενδύσεις στη χώρα. Να καταγραφεί ότι οι εξελίξεις συμπίπτουν με ένα κύμα επενδυτικών σχεδιασμών για το νησί, και στο κατεχόμενο τμήμα του, όπως δείχνει και το προκλητικό «άνοιγμα» των Βαρωσίων, στο οποίο φυσικά πρωτοστατεί η Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ