Τρίτη 8 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κανένας Ελληνας φαντάρος στο Αφγανιστάν

Την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν αλλά και στην αύξηση των πολεμικών δαπανών διαδήλωσαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου (5/1) οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι νέοι της ΚΝΕ με σημαίες και πλακάτ στα χέρια κατήγγειλαν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης να στείλει εκστρατευτικό σώμα στο Αφγανιστάν και το ενδεχόμενο συμμετοχής και μη εθελοντών στρατιωτικών.

Κάλεσαν τους νέους της Μυτιλήνης να αρνηθούν το ρόλο του φονιά, γυρίζοντας την πλάτη στα αιματοβαμμένα από το αίμα των λαών πετροδολάρια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς αυτές οι εξελίξεις εμπλέκουν τη χώρα μας για τα καλά στον ιμπεριαλιστικό άδικο πόλεμο που ξεδιπλώνεται.

Κι αυτή η αγωνιστική πρωτοβουλία της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη συνάντησε σύμφωνα με το ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ «θερμή υποδοχή» από το λαό και τη νεολαία του νησιού, πράγμα που «αναδεικνύει την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Αυτή η αντίθεση - τονίζει το ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ - πρέπει να τροφοδοτήσει πολύμορφες πρωτοβουλίες με στόχο τη ματαίωση αποστολών ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ