Σάββατο 10 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 11 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Το ψέμα για «λειτουργία του ΕΣΥ στο 100%» έχει κοντά ποδάρια...

Δημήτρης ΒΡΥΣΑΛΗΣ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Η κυβέρνηση μέχρι και σήμερα κάνει λόγο προκλητικά για δήθεν «πλήρη λειτουργία στο 100% του συστήματος Υγείας», λέει ότι χειρουργεία δεν αναβάλλονται, μιλάει για επάρκεια σε δυναμικό, υλικά, εξοπλισμό, ισχυρίζεται ότι όλα γίνονται όταν και όπως πρέπει...

Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα!

  • Μόνο στο ΠΑΓΝΗ η λίστα χειρουργείων είναι 5.500 ασθενείς, σε όλη την Κρήτη πάνω από 10.500.
  • Για μια απλή αιμοληψία με παραπεμπτικό από ιδιώτη γιατρό, πρέπει να κλείσεις ραντεβού που μπορεί να φτάσει και τον ένα μήνα. Στο ιατρείο ύπνου η αναμονή είναι πάνω από 2 χρόνια και δεν κλείνονται νέα ραντεβού. Είναι στελεχωμένο με μια νοσηλεύτρια επικουρική και άλλη μια που κάνει βάρδιες και στη ΜΕΘ.
  • Τα γάντια και οι μάσκες δίνονται με το σταγονόμετρο. Εργαζόμενοι πληρώνουν για τα γάντια, άλλοι τα πλένουν. Μάσκες χρησιμοποιούνται μέχρι και 2 μέρες, ενώ στους εργάτες δεν δίνονται καν.
  • Συνωστισμός και πολύωρη αναμονή παρατηρούνται κάθε πρωτομηνιά στο χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, ενώ συχνά η αναμονή βαίνει άκαρπη, αφού τα ραντεβού των επόμενων μηνών εξαντλούνται σε 1-2 ώρες.
  • Εκατοντάδες είναι οι κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες και κλάδους.
  • Τα παιδιά που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα εξετάζονται στο ΤΕΠ-COVID των ενηλίκων, γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα παιδιατρικό, καθώς ο αριθμός των υπηρετούντων παιδιάτρων δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες δύο ΤΕΠ. Εξετάζονται από τον ίδιο γιατρό που εφημερεύει στο παιδιατρικό ΤΕΠ, ο οποίος - αφού εφαρμόσει τα απαραίτητα MAΠ κι εξετάσει το ύποπτο παιδί στο χώρο όπου εκτιμώνται και οι ύποπτοι ενήλικες - επιστρέφει στο παιδιατρικό ΤΕΠ, συνεχίζοντας την εξέταση άλλων επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών...
  • Γιατροί από τμήματα όλου του παθολογικού τομέα καλύπτουν εφημερίες στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού (ΜΑΚ) τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται και να εφημερεύουν και στα τμήματά τους. Λόγω των ελλείψεων προσωπικού, οι μετακινήσεις αυτές προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των περισσοτέρων τμημάτων. Επίσης, η παράλληλη απασχόληση των γιατρών τόσο του παθολογικού τομέα όσο και του ΤΕΠ στα τμήματα COVID αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του ιού σε ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σε περίπτωση που κάποιος γιατρός προσβληθεί από τον ιό, παρά την εφαρμογή του πλήρους εξοπλισμού ΜΑΠ. Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί, ώστε ειδικά αυτοί οι γιατροί να ελέγχονται περιοδικά με μοριακά τεστ.
  • Στο ΠΑΓΝΗ δεν ελέγχονται με μοριακό τεστ όλοι οι ασθενείς πριν εισαχθούν στην Ψυχιατρική Κλινική και δεν υπάρχει ειδικός θάλαμος απομόνωσης οξέων περιστατικών, ούτε στην κλινική ούτε στα ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε ευθύνη να βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Καλούμε τους υγειονομικούς του Ηρακλείου στις κινητοποιήσεις στις 13 και στις 15 Οκτώβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα «τυφλά» η διακίνηση ασθενών στις κλινικές και «μαστίγιο» στους γιατρούς(2023-08-04 00:00:00.0)
Δήλωση στήριξης του ΚΚΕ από υγειονομικούς του Ηρακλείου(2023-06-23 00:00:00.0)
Υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο και τραγικές ελλείψεις(2020-10-07 00:00:00.0)
Τραγικές οι ελλείψεις και την επόμενη μέρα(2020-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ