Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Μόνο με την πάλη του!

Η προχτεσινή μεγαλειώδης λαϊκή διαδήλωση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο συνεχίζει να προκαλεί αναγούλα σε διάφορους σχολιαστές και δημοσιολόγους, που βρήκαν αφορμή να στάξουν χολή για το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Γράφουν, λοιπόν, ότι το σύστημα έχει από μόνο του τα αντανακλαστικά και τους μηχανισμούς να «αυτοπροστατεύεται» από το «εξάμβλωμα του φασισμού», όπως το παρουσιάζουν. Κι ότι, επομένως, το να χώνει τη μούρη του ο λαός, να διαδηλώνουν σωματεία και φορείς ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή τη μέρα που ανακοινώνεται η απόφαση της δίκης και να απαιτούν την καταδίκη των εγκληματιών είναι «λαϊκισμός» και «προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης». Δεν δίστασαν, μάλιστα, ορισμένοι να χαρακτηρίσουν μέχρι και «ασυνείδητους υπερμεταδότες του κορονοϊού» όσους πήραν μέρος στη διαδήλωση!

Τα «επιχειρήματά» τους δεν εκπλήσσουν. Αλλωστε, τα ίδια χρησιμοποιεί και μια μερίδα των κρυφο-χρυσαυγιτών, που διαμαρτύρονται από προχτές ότι η απόφαση είναι διάτρητη, επειδή πάρθηκε κάτω από την πίεση της μεγάλης διαδήλωσης. Με τέτοιες γελοιότητες προσπαθούν να διασκεδάσουν το φόβο και το δέος τους για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που αποτελεί τον πραγματικό τους αντίπαλο! Αλλού είναι όμως το πρόβλημα όλων αυτών που εξαπολύουν συκοφαντίες και επιθέσεις: Οπως αποδείχτηκε κι από τα εκατοντάδες ντοκουμέντα στη διάρκεια της δίκης, η ναζιστική Χρυσή Αυγή συνδέθηκε πολυπλόκαμα και υποθάλπηκε από αστικά κόμματα και ΜΜΕ, κρατικές υπηρεσίες, κατασταλτικούς μηχανισμούς και κυρίως από τη μεγαλοεργοδοσία, ως «δύναμη κρούσης» ενάντια στους εργαζόμενους, τον λαό, τα δικαιώματα και τους αγώνες του. Σήμερα είναι φανερό σε περισσότερους ότι το τέρας του φασισμού ζει και αναπτύσσεται στα σπλάχνα αυτού του σάπιου συστήματος, που η δυσωδία του αναδίνεται από παντού: Από τις κρίσεις που επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα, την εκμετάλλευση που βαθαίνει, τον ρατσισμό που δολοφονεί, τη φτώχεια που διευρύνεται. Ακόμα κι από τους ομαδικούς τάφους, που ξεφυτρώνουν στις «μητροπόλεις» του καπιταλισμού στον καιρό της πανδημίας.

Ολα τα προηγούμενα χρόνια, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τα συνδικάτα, οι φορείς της νεολαίας και των γυναικών είχαν καθοριστική συμβολή στην αποκάλυψη του εγκληματικού χαρακτήρα και του ρόλου της Χρυσής Αυγής. Η δράση τους βοήθησε να απομονωθούν οι χρυσαυγίτες, να μη βρίσκουν τόπο σε χώρους δουλειάς, σχολεία και γειτονιές. Συνέβαλε να ενισχυθούν τα αντανακλαστικά και η εγρήγορση του λαού απέναντι στο φασισμό - ναζισμό. Αποκάλυψε τα εγκλήματά του, ενάντια σε εργάτες, μετανάστες, νεολαίους, αγωνιστές. Ξεσκέπασε τον κάλπικο αντισυστημισμό τους, όταν τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος, που σφυρίζουν σήμερα δήθεν αντιφασιστικά, τους έδιναν βήμα στις στήλες και στις εκπομπές τους. Οταν διάφοροι «θεσμοί» του αστικού συστήματος τους ανέχονταν και η μεγαλοεργοδοσία τους ανέθετε «ρόλους» ενάντια σε πρωτοπόρους εργαζόμενους και σωματεία. Το «ως εδώ» που ακούστηκε μαζικά αμέσως μετά τις δολοφονικές επιθέσεις, έπαιξε ρόλο για να γίνουν αυτές η θρυαλλίδα των εξελίξεων, που οδήγησαν τελικά στην ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Γι' αυτό ο λαός χρειάζεται να παραμένει σε εγρήγορση και επιφυλακή. Με το τέρας του φασισμού μόνο με την πάλη του μπορεί να ξεμπερδέψει, βάζοντας στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα που τον γεννά.


Κ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ