Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο,τι κι αν δηλώσουν, οι ευθύνες δεν ξεχνιούνται...

Σε δηλώσεις για τη δικαστική απόφαση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής προχώρησαν χτες πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας», η «πολιτική διάσταση» του οποίου, όπως είπε, «έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε από τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα». Πρόσθεσε ότι συμμετέχει στην «καθολική ικανοποίηση» για την αναγνώριση του εγκληματικού χαρακτήρα της οργάνωσης και δήλωσε περήφανος «για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας, που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της ΧΑ».

«Πανηγύρια» από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να δηλώσει δικαιωμένος μετά την απόφαση. Για «μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας, αναφέροντας σε ανάρτησή του: «Δεν ήταν ποτέ αθώοι».

Αυτές οι δηλώσεις δεν μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεών τους για τη μεγάλη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης. Για το γεγονός ότι στελέχη των κομμάτων τους επέδειξαν προκλητική ανοχή στα φασιστοειδή, τους «χάιδεψαν τα αυτιά», υπήρξαν συνομιλητές τους, γεγονός που εκφράστηκε πολλαπλά. Είτε φωτογραφιζόμενοι πλάι τους σε εκδηλώσεις, παρελάσεις και εθνικές γιορτές, είτε αναπαράγοντας τη θεωρία των «δύο άκρων», που αποτέλεσε άλλοθι για τους ναζί, είτε μιλώντας για «σοβαρή Χρυσή Αυγή», είτε παρέχοντας διευκολύνσεις στους χρυσαυγίτες σε δήμους, Περιφέρειες, στη Βουλή, όταν μόνο οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ ζητούσαν τον αποκλεισμό τους. Ολα αυτά δεν ξεχνιούνται, και μαζί με άλλα που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης δείχνουν γιατί δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός από το λαό, καθότι υπάρχουν διασυνδέσεις των ακροδεξιών μορφωμάτων με το κράτος και το αστικό πολιτικό σύστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής αλληλένδετος με τη ναζιστική ιδεολογία της(2019-04-13 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής(2018-01-24 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι καταθέσεις στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης(2017-06-27 00:00:00.0)
Αποφυλακίστηκε ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς(2016-03-19 00:00:00.0)
Deals και σήματα καπνού...(2015-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ