Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΕΣ
Νέο αγωνιστικό ραντεβού την Παρασκευή

Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 12 μ., μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς

Από τη μαζική πορεία των μαθητών του Γαλατσίου
Από τη μαζική πορεία των μαθητών του Γαλατσίου
Με νέο συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, οι μαθητές συνεχίζουν τις αγωνιστικές διεκδικήσεις τους για τους αναγκαίους όρους προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια μέσα στην πανδημία.

Οι μαθητές ζητούν από το υπουργείο να ακούσει και να ικανοποιήσει αιτήματα με τα οποία δυο βδομάδες τώρα κινητοποιούνται και διεκδικούν ασφαλείς συνθήκες φοίτησης στα σχολεία, έχοντας στο πλευρό τους εκπαιδευτικούς και γονείς. Η μεθαυριανή κινητοποίηση αποτελεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό των μαθητικών κινητοποιήσεων στην Αττική, μετά τη συμμετοχή στα σημερινά παλλαϊκά συλλαλητήρια με αφορμή την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Αποφασίστηκε το Σάββατο, στην ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή μαθητών από πάνω από 180 σχολεία, εκλεγμένων σε μαθητικά συμβούλια, εκπροσώπων τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών και πρωτοπόρων μαθητών.

Στο μεταξύ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται πολύμορφα, με Γενικές Συνελεύσεις, παρεμβάσεις κατά τόπους μαζί με γονείς κ.λπ. Οι γονείς θα βρίσκονται και την Παρασκευή στο πλευρό των μαθητών. Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 12 μ., για να διεκδικήσουν μαζί με τα παιδιά τους: Μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών - 15 μαθητές ανά τμήμα. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους. Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία όπου εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Τις προηγούμενες μέρες οι μαθητές σε διάφορες περιοχές συνέχισαν τις αγωνιστικές δράσεις τους:

Οι μαθητές των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, μετά από δυο βδομάδες καταλήψεων, κινητοποιήσεων στο δημαρχείο και συμμετοχής στα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησαν στην ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Αντίστοιχα, σε συνάντηση συντονισμού προχώρησαν και μαθητές από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της Πετρούπολης. Συζήτησαν πώς θα συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν κάνουν πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μαθητική πορεία στο Γαλάτσι. Δεκάδες μαθητές από τα σχολεία της Γκράβας και του Γαλατσίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μαθητών του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, έχοντας στο πλευρό τους γονείς και καθηγητές. Εστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία», απαιτώντας «λεφτά για την Παιδεία», ενώ με τον παλμό και τη μαζική συμμετοχή τους έδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναντιούνται σήμερα στον δρόμο του αγώνα(2022-12-15 00:00:00.0)
Σήμερα η διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας(2022-10-11 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα προστασίας σε σχολεία και πανεπιστήμια(2022-01-11 00:00:00.0)
Νέο αγωνιστικό ραντεβού σήμερα στο υπουργείο Παιδείας(2020-10-09 00:00:00.0)
Διεκδίκησαν μαχητικά τα δικαιώματά τους σε μόρφωση - υγεία(2020-09-25 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στη διαθεσιμότητα(2013-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ