Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συνάντηση με τον κοσμήτορα στην Καλαμάτα

Το πανό της ΚΝΕ για μέτρα προστασίας στο Ιδρυμα
Το πανό της ΚΝΕ για μέτρα προστασίας στο Ιδρυμα
Το επείγον ζήτημα της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα της Σχολής έθεσαν στον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νικόλαο Ζαχαρία, σπουδαστές, μέλη της ΚΝΕ, σε συνάντηση που είχαν μαζί του.

Τα μέλη της ΚΝΕ ανέφεραν ότι έχουν επαναλειτουργήσει όλες οι εκπαιδευτικές δομές, εκτός των πανεπιστημίων. Επισήμαναν ότι πρέπει να ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση στο υπουργείο προκειμένου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου, ώστε να γίνουν προσλήψεις σε καθηγητές, καθαρίστριες, να δοθούν δωρεάν μέσα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά), να παραχωρηθούν δημόσιες και δημοτικές αίθουσες για να εξασφαλιστεί το μάθημα με αποστάσεις, να χωριστούν σε τμήματα οι φοιτητές κ.ο.κ. Ζήτησαν άμεσα και αποφασιστικά βήματα και όχι ημίμετρα για να πραγματοποιούνται διά ζώσης τα μαθήματα, με ασφάλεια και χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων του Πανεπιστημίου.

Από μεριάς του ο κοσμήτορας δήλωσε ότι θέλει να εξασφαλιστούν ο απαραίτητος εξοπλισμός και η καθαριότητα, ώστε να γίνεται διά ζώσης η παρακολούθηση των μαθημάτων, και ότι προσπαθεί να κινηθεί σ' αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, το κράτος δεν τους βοηθά ώστε να υλοποιηθούν τα παραπάνω. Τόνισε επίσης ότι συμφωνεί με το αίτημα να εξασφαλιστούν τα μέτρα, οι απαραίτητοι πόροι και προσωπικό.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι σπουδαστές ανάρτησαν σχετικό πανό με τα αιτήματά τους στο χώρο του Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org