Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Εικαστικά
Ατομικές εκθέσεις

Εργο του Μ. Κοτσώνη
Εργο του Μ. Κοτσώνη
Εκθεση έργων ζωγραφικής του Μίλτου Κοτσώνη εγκαινιάζεται στις 10 Ιανουαρίου (7 μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πρόκειται για την πρόσφατη εικαστική δημιουργία του καλλιτέχνη. Είκοσι δύο έργα σε λάδι και αυγοτέμπερες, που τα χαρακτηρίζει η εσωτερικότητα και ο λυρισμός. Ο Μ. Κοτσώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε στην ΑΣΚΤ στο τμήμα ζωγραφικής με καθηγητές τους: Π. Τέτση και Δ. Μυταρά. Συνέχισε τις σπουδές του στη Μαδρίτη με υποτροφία. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει έργα του σε τρεις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και τη Μαδρίτη, ενώ δημιουργίες του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Μία σειρά από έργα σε μικρές και μεγάλες διαστάσεις που αντιπροσωπεύουν τη δουλιά των τελευταίων χρόνων, παρουσιάζει ο Γάλλος ζωγράφος Ντιντιέ Πακινιόν στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 8 Ιανουαρίου (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί «έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α). Οπως γράφουν οι Ελληνες φίλοι του ζωγράφοι, Αλέξης Βερούκας, Στέφανος Δασκαλάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου και Γιώργος Ρόρρης: «Η πρώτη έκπληξη από τη ζωγραφική του Ντιντιέ ήρθε με τα τοπία που ζωγράφισε στον Πειραιά και στο Κερατσίνι πριν κάποια χρόνια. Τα έργα του, με την ανοίκεια γοητεία τους, μας αποκάλυψαν μια άλλη δυναμική του ελληνικού τοπίου. Κοβάλτιο στη θέση του γκρίζου, κίτρινο αντί για ώχρα. Αυτό το νέο φως στη "δική μας πραγματικότητα" θα έφτανε για να κάνει αναγκαία την έκθεσή του στην Αθήνα. Δίπλα, όμως, στις ακραίες χρωματικές αρμονίες, υπάρχει πάντα η επιμονή στις μονοτυπίες. Γενναίες τονικές σχέσεις, που δίνουν μια άλλη διέξοδο στην οξύτητα της εκφραστικής του ιδιαιτερότητας. Η εμμονή στο κυνήγι του μοναδικού αντιτύπου, σ' αυτόν τον τρόπο που σε κρατά σε αγωνία μέχρι το αποτέλεσμα να δείχνει το ζωγράφο που δε διστάζει να ριψοκινδυνεύει συνέχεια πάνω στην πρέσα, μέσα στις μυρωδιές των μελανιών και των οξέων...». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Ιανουαρίου.

«Σκιές», ονομάζεται η έκθεση έργων του Νίκου Μακαρούνα, που εγκαινιάζεται στις 8 Ιανουαρίου (8 μ.μ.) στο χώρο τέχνης «άλεκτον» (Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός). Θα διαρκέσει έως τις 8 Φεβρουαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ