Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Θανάσης Βλόντζος

Ενώ η εφημερίδα μας κατευθυνόταν στο τυπογραφείο, μάθαμε τη θλιβερή είδηση για το πρόωρο «φευγιό» του συντρόφου Θανάση Βλόντζου.

Ο σ. Θανάσης γεννήθηκε το 1955, με καταγωγή από τους Σοφάδες Καρδίτσας. Γιος εργατικής, αγωνιστικής οικογένειας, με τον πατέρα του να γνωρίζει τις διώξεις του αστικού κράτους και να εξορίζεται στη Μακρόνησο και τη μητέρα αντάρτισσα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ως βιομηχανικός εργάτης οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1978, μετά τη μεγάλη απεργία της ΒΙΑΜΑΞ, όπου δούλευε από τα νεανικά του χρόνια και αποτέλεσε δραστήριο μέλος του σωματείου της Ενωσης Αμαξωμάτων και στη συνέχεια και του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ο σ. Θανάσης στην κομματική του ζωή ανέλαβε υπεύθυνες χρεώσεις στις εργατικές οργανώσεις στη ΒΙΑΜΑΞ και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου εργάστηκε από τα τέλη της δεκαετίας του '80, στην Κομματική Επιτροπή Μεγάλων Εργοστασίων.

Υπηρέτησε το Κόμμα από στελεχικές χρεώσεις στην καθοδήγηση των εργατικών Κομματικών Οργανώσεων της Αθήνας και του Πειραιά ως Γραμματέας Εργατικών Αχτίδων, μέλος των Επιτροπών Πόλης της ΚΟΑ και της ΚΟΠ. Συνέβαλε αποφασιστικά στη μάχη για την υπεράσπιση του Κόμματος και των επαναστατικών χαρακτηριστικών του την περίοδο 1989 - 1991 καθώς και στην ανασυγκρότηση του Κόμματος.

Ανέπτυξε πρωτοπόρα δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα, διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ.

Στο 13ο Συνέδριο εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή, στην οποία επανεκλεγόταν έως και το 17ο Συνέδριο, ενώ από το 18ο μέχρι και σήμερα ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα σε τόπο και ώρα που θα ανακοινωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ