Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Εκλεισε η Θωρακοχειρουργική κλινική

«Λουκέτο» στη Θωρακοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία» έχει μπει τις τελευταίες μέρες και ήδη πολλοί υπηρετούντες τέθηκαν σε καραντίνα, κατόπιν εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού σε υγειονομικούς. Εχουν σταματήσει οι εισαγωγές και τα χειρουργεία.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι την περασμένη Τετάρτη εντοπίστηκαν 5 θετικά κρούσματα (3 γιατροί και 2 νοσηλευτές). Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, τα θετικά κρούσματα είναι περισσότερα και το πρώτο έχει εντοπιστεί από την περασμένη Δευτέρα.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται ότι όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid κι έχει γίνει απολύμανση της κλινικής. Εργαζόμενοι ωστόσο καταγγέλλουν ότι εδώ και μια βδομάδα περίπου, η πλειοψηφία των υπηρετούντων ακόμη δεν έχει υποβληθεί σε τεστ, ενώ απολύμανση δεν έχει γίνει.

Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση σπεύδει να ανακοινώσει ότι η κλινική θα εφημερεύει αύριο Σάββατο «και εκτιμάται - με τα παρόντα στοιχεία - η ετοιμότητα λειτουργίας της»... Ανησυχία προκαλούν στο μεταξύ και τα πρόωρα εξιτήρια που δόθηκαν στους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Αποκαλυπτικές καταγγελίες από εργαζόμενους του νοσοκομείου

Οπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», «αποδεικνύεται πόσο εκτεταμένη, με ευθύνη της κυβέρνησης, είναι η διασπορά και μέσα στα νοσοκομεία, καθώς δεν έχουν εφαρμοστεί από την πρώτη στιγμή τακτικοί έλεγχοι σε όλο το προσωπικό. Αν δεν ελέγχεται όλο το προσωπικό και οι ασθενείς, τμήματα θα ανοιγοκλείνουν συνέχεια και άνθρωποι θα κινδυνεύουν».

«Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη για όσα συμβαίνουν και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τους εργαζόμενους που στοχοποιούνται συστηματικά», προσθέτουν. «Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με ελλείψεις: Σε διάφορα φάρμακα που σχετίζονται και με την αντιμετώπιση του ιού, όπως αντιπηκτικά. Ελλείψεις ακόμη και σε απλές χειρουργικές μάσκες, που μέχρι και σήμερα δίνονται με το σταγονόμετρο. Ελλείψεις στο προσωπικό, όπου η "λύση" της κυκλικής εναλλαγής εργαζομένων από τα τμήματα COVID στα υπόλοιπα, αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς. Ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ. Ηδη και τα 28 κρεβάτια στις ΜΕΘ COVID είναι γεμάτα...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ