Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Παναττική στάση εργασίας για δεύτερη μέρα

Σε παναττική στάση εργασίας (11 π.μ. έως 2 μ.μ.) για δεύτερη συνεχόμενη μέρα προχωρούν οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΔΑΜ), με απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Οπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «οι υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες τρίτων χωρών κάθε χρόνο. Εξαιτίας όμως της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης (...) διαλύονται μέρα με τη μέρα (...) Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς στη νέα φάση της πανδημίας που μπαίνουμε, φάνηκε από τη διαχείριση των πρώτων κρουσμάτων που είχαμε ότι δεν είναι οι υπηρεσίες μας επαρκώς προετοιμασμένες για να προφυλάξουν εργαζόμενους και πολίτες και να αντιμετωπίσουν άμεσα τις έκτακτες αυτές συνθήκες».

Η Ομοσπονδία, τονίζοντας ότι δεν έχει λυθεί κανένα ζήτημα εκτός από την πρόσφατη παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων, διεκδικεί: Παράταση, για ένα χρόνο με νομοθετική διάταξη και πλήρη δικαιώματα, όλων των αδειών διαμονής από την ημερομηνία λήξης τους. Μόνιμες προσλήψεις και στελέχωση για την κάλυψη των οξυμένων αναγκών των ΔΑΜ. Μια σειρά άλλων μέτρων με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού και την προστασία της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ